Жертвах абсолютно всичко, за да съм в НБА. Това заяви

...
Жертвах абсолютно всичко, за да съм в НБА. Това заяви
Коментари Харесай

Везенков е жертвал всичко заради НБА

Жертвах безусловно всичко, с цел да съм в НБА. Това съобщи баскетболистът на Сакраменто Кингс Александър Везенков. Саша бе определен за Най-полезен състезател на Евролигата по-рано през годината с екипа на гръцкия Олимпиакос, а по-късно стана втория българин, който играе в НБА, след Георги Глушков, подписвайки тригодишен контракт на стойност $20 млн. с " кралете ".
" Добре се усещам, привиквам с ситуацията, всичко е друго. Момчетата ме одобриха доста топло и с всеки ден се усещам по-добре. Трудно е. Това е друга игра. Всичко е ново, по-бързо. Трябва да се доказваш всеки ден.
За 14 дни ни чакат 8 мача. И физически, и ментално би трябвало да си подготвен на 100%. За благополучие, Сакраменто е дребен град, акомодацията е по-лесна. Феновете са разнообразни, тук е шоу ", разгласи Спортист №1 на България пред бТВ.
" Много състезатели биха желали да са на моето място, любувам се и се пробвам да оказвам помощ на тима. В Европа сме по-близко един с различен, може да отидем на вечеря. И тук го вършим, само че по-рядко. И всеки си знае работата. Тук е малко повече бизнес. Сигурен съм в себе си, би трябвало треньорът да разбере, че мога да оказа помощ на този тим.
Българският баскетбол не е на най-високото равнище, само че се веселя, че хората ме поддържат. Във Финикс видях българско знаме, баскетболът отново влезе в домовете на хората и се надявам да им харесва, да запалителен повече деца да влизат в залата.
За да съм в НБА, жертвах всичко - другари, семейство, тим, с който реализирах доста. Това беше вярното решение, колкото и мъчно да беше. Трябва да пробваш и да видиш до каква степен могат да ти стигнат силите.
За мен тази година беше прелестна. Без 3 секунди - тези, в които не успяхме да спечелим Евролигата. Още ги мисля, само че считам, че играхме на извънредно високо равнище, станах МВП на шампионата. Надявам се 2024-та да е още по-добра за мен, само че най-важно е да има здраве, мир и шанс за всички ", добави българинът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР