Жертва на телефонни измамници е станала 80-годишна жена от Русе,

...
Жертва на телефонни измамници е станала 80-годишна жена от Русе,
Коментари Харесай

Възрастна русенка дала 3500 лева в пари и бижута на ало измамници

Жертва на телефонни измамници е станала 80-годишна жена от Русе, откакто дала на нарушителите 3500 лв. в пари и златни бижута. Това оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града, представени от Българска телеграфна агенция.

Жената била въвлечена в познатата скица с позвъняване от " лекар " - за даване на пари за интервенция на непосредствен, и от " служител на реда ", който й заречен, че ще се погрижи за сигурността й и ще я пази от нарушители.

Възрастната русенка била потърсена първо на стационарен телефон, а по-късно и на мобилен. Тя изпълнила дадените инструкции да събере всичките си налични пари, както и златни бижута, след което ги занесла и оставила до шубраци в центъра на града.

Според доклада на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи през предходната година в Русенско са били осъществени 40 телефонни измами за 354 755 лв.. В резултат на дейните дейности на полицията са предотвратени вреди от този тип закононарушение за към 120 000 лв. и за повече от 11 000 евро, в това число и на чужденци от прилежащи страни. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР