Жерар Депардийо поиска отлагане на процеса срещу него за сексуално

...
Жерар Депардийо поиска отлагане на процеса срещу него за сексуално
Коментари Харесай

Жерар Депардийо поиска отлагане на процеса срещу него за сексуално насилие

Жерар Депардийо изиска отсрочване на процеса против него за полово принуждение, който трябваше да стартира в Париж в понеделник. Адвокатът му изиска отсрочване, базирайки се на здравословни проблеми на звездата.

Френският артист е упрекнат в нахлуване на две дами по време на фотосите на кино лентата от 2021 година Les Volets Verts (Зелените капаци). Прокурорите настояват, че той е направил полови подмятания на две членки от продуцентския екип на кино лентата и по-късно нападателно ги е опипвал. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи пет години затвор.

75-годишният мъж отхвърля обвиняванията и сподели в отворено писмо, оповестено предходната година, че в никакъв случай не е " злоупотребявал с жена ".

Производството трябваше да стартира в углавен съд във френската столица към 13:30 локално време. Но юристът му Жереми Асус сподели пред френските медии, че артистът е бил " надълбоко обиден " от заболяване и е бил посъветван от лекарите си да не участва на процеса.

Процесът бележи значим миг за френското придвижване #MeToo, като Депардийо е най-известната фигура във френското кино, изправена пред обвинявания в полово принуждение.

Адвокатът на Депардийо упрекна дамите в " подправени обвинявания ". Той също по този начин твърди, че една от дамите се е опитвала да " завоюва пари ", като е поискала обезщетение от 30 000 евро, заяви Le Monde.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР