Женското приятелство е колкото крехко, толкова и издръжливо. Понякога малки

...
Женското приятелство е колкото крехко, толкова и издръжливо. Понякога малки
Коментари Харесай

5 начина да си поискаш парите, които си дала назаем

Женското другарство е колкото нежно, толкоз и издръжливо. Понякога дребни на тип трудности могат да го разрушат, а различен път може да преживее даже съществени обстановки като откраднат мъж.

Има обаче една особена тематика, която може да помрачи всички връзки – парите.

На всеки се случва да има потребност от пари и е напълно обикновено да дадете заем на непосредствен човек. Неприятното идва, когато този непосредствен не връща парите в уреченото време.

Тогава, тъкмо като в онази реклама , се появяват задните мисли и това е началото на края на другарството. Ето по какъв начин дискретно или не толкоз да си поискате да ви върнат парите.

Точен период

Винаги, когато давате пари назаем, уточнявайте за какъв брой време е заема. Това ще даде период, след който и двете страни ще знаете, че нещата към този момент не са както би трябвало.

Повдигнете въпроса за връщането

Не бива да се чувствате неловко, че си желаете парите. Те в последна сметка са ваши. Можете да методите по няколко метода.

Можете да употребявате и шеговита задявка , да вземем за пример със занимателно клипче от kadesamiparite.bg или гифче, в случай че приятелката ви носи на подбив.

 приятелки Thinkstock

Или пък да разкажете за ваши бъдещи разноски и че ще се радвате , в случай че тя успее да ви върне парите до няколко дни, тъй като ще имате потребност от тези пари.

Не спирайте да поддържате връзка в това време

Има хора, на които им става неловко, че дължат на някого пари и стартират да го заобикалят. Вие, като „ кредитор “ можете да сте дейната страна в връзките ви.

Нека дадените назаем пари да не стават причина да не се виждате сред взимането и връщането на заема .

Чувайте се по телефона, пийте кафе дружно, само че без да споменавате за парите до момента в който не е пристигнала датата за връщане.

Предложете проект за връщане на части

Ако сумата е по-голяма и индивидът по принцип има проблем с ръководството на парите си, изгответе дружно проект за връщане на части.

 приятелки Thinkstock

Това ще успокои и отсрещната страна , в случай че в действителност има компликации в събирането на по-голяма сума.

Приятелството или парите

Има другари, които могат и да не могат да върнат парите, само че могат и се отплащат по други способи.

Ако въпросният другар постоянно се отзовава, когато имате проблем с колата или ви оказва помощ да гледате децата, или ви полива цветята до момента в който сте във почивка, може пък и да помислите да опростите част от отговорностите .

И в действителност е най-добре в връзките сред другари да не се намесват парите.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР