Женският тим на България ще започне с двубой срещу Ирландия

...
Женският тим на България ще започне с двубой срещу Ирландия
Коментари Харесай

Женският тим на България стартира с двубой срещу Ирландия на европейската отборна квалификация по бадминтон в София

Женският отбор на България ще стартира с дуел против Ирландия на европейка подготовка за дами отборно по бадминтон, която ще се организира от на следващия ден до неделя в столичната зала " Европа ".

Националките са в група 5 подгрупа А дружно със съставите на Ирландия и Латвия. България ще срещне Латвия на 9 декември. И двете срещи на домакините са от 10.00 часа, а финалният дуел е в неделя. В подгрупа Б са Турция, Украйна и Гренландия. Победителите играят край за класиране през месец февруари в Полша.

В състава на България са включени Стефани Стоева, Габриела Стоева, Калояна Налбантова, Христомира Поповска, Гергана Павлова, Таня Иванова, Михаела Чепишева, Цветина Попиванова, както и Мария Мицова, която се завръща след дълго неявяване.

Мъжете пък ще изиграят своята подготовка във Франция и са в група 1 с домакините, Словения и Италия. В отбора са Иван Русев, Илиян Стоянов, Станимир Терзиев, Пейо Бойчинов и Стилиян Макарски. Първият дуел на тима е против Италия в петък.

Междувременно, от 8 до 10 декември в град Първомай ще се организира Балканиадата по бадминтон за юнощи и девойки до 15 години. Участие ще вземат четири страни в отборното - България, Румъния, Турция и Гърция, а в самостоятелната конкуренция 48 състезатели.

България ще бъде в състав: Теодор Митев, Калоян Великов, Георги Рупцов, Илхан Алиан, Валери Боевски, Андрей Марков, Диан Кирев, Беркай Юмер, Алтея Стоева, Елена Попованова, Виктория Попова, Божидара Боянова, Александра Пейкова, Рая Златева, Ивана Гюрова и Теодора Павлова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР