Женският отбор по сабя на България завърши на 11-о място

...
Женският отбор по сабя на България завърши на 11-о място
Коментари Харесай

Слабо представяне на Европейското първенство по фехтовка в Анталия

Женският тим по сабя на България приключи на 11-о място от 13 отбора на приключилото днес  Европейско състезание по фехтовка в Анталия. Колебливото показване стартира още в самостоятелната конкуренция, където Йоана Илиева не оправда упованията за класиране.

 

Натурализираната рускиня Олга Храмова игра под опциите си, макар че се подреди на 15-о място. За останалите участнички - Нейкова и Вутова, самостоятелното съревнование не бе натоварено с упования,поради опциите им. Напомняме, че в шампионата не взе участие най-силният на континента отбор на Русия, както и различен любимец - съставът на Беларус. Тогава резултатите ни щяха да наподобяват още по-зле.  

 

В  отборната конкуренция възпитаничките на треньора И.Воденов  играха прекомерно едва. В първата среща с Германия отстъпиха  с  разлика от 13 туша. Последва загуба от Полша с 11 туша и победа над  Англия.
За страдание, това класиране затвърждава тренда от Европейското състезание до 23 години, където тимът на България се класира на последното място.

Въпреки релативно великодушното финансиране през последните години, резултатите не кореспондират с очакванията  на спортната общност.

Липсата на система,стройна стратегия,справедлив метод не могат да бъдат обезщетени с възторг и " мускули ” от няколкото клуба и треньори, които развиват спорта в системата на БФФ.

Очакваме по-добри резултати на идното Световно първенсто и внезапно възстановяване на качеството на игра през идващия сезон.

Мария Пенчева
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР