Женският отбор на Ямайка по бобслей направи своя дебют на

...
Женският отбор на Ямайка по бобслей направи своя дебют на
Коментари Харесай

30 години след Калгари: Ямайка дебютира в олимпийския бобслей при жените

Женският тим на Ямайка по бобслей направи своя дебют на Зимни олимпийски игри, три десетилетия след присъединяване на страната в Калгари, Канада.

В Пьонгчанг Джазмин Викториан и Кари Ръсел дадоха десетото най-хубаво време за първото втурване, което им отреди 17 място от 20 участници.

Дуетът претърпява доста в Южна Корея. Олимпийската фантазия на Джазмин и Кари бе на път да бъде разрушена с отдръпването на треньорката им - германката Сандра Кириазис. Двукратната шампионка от Зимни олимпийски игри заплаши да вземе със себе си и боба. Това сложи под въпрос дебюта на ямайското дуо... до появяването на известната бирена компания " Ред Страйп ", която ги финансира.

Присъствието на Ямайка в Пьонгчанг върна спомените за представянето на мъжкия отбор в Калгари през 1988 година Дебют, довел до появяването на хитовия филм " Леден болид " пет години по-късно.

Ямайка е дом на някои от най-бързите спортисти на планетата, в това число и на международния №1 Юсейн Болт, а за ръна в боблея е необходим точно мощен начален спринт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР