Женският ни национален отбор по волейбол победи Тайланд с 3:2

...
Женският ни национален отбор по волейбол победи Тайланд с 3:2
Коментари Харесай

"Лъвиците" победиха трудно Тайланд

Женският ни народен тим по волейбол победи Тайланд с 3:2 гейма (25:18, 22:25, 18:25, 25:22, 19:17) в предпоследния си мач в група " F " на международното състезание в Осака, Япония. Мачът продължи повече от 2 часа.

Българките поеха самодейността в първия гейм на дуела и го завоюваха безапелационно. Във втория Тайланд поведе с 8:5 точки на първата техническа пауза, само че девойките на Иван Петков се активизираха и посредством най-много на отличните прояви на центъра Нася Димитрова в офанзива и на блок водеха с 16:14 точки при идващото спиране. В края на гейма обаче азиатките бяха по съсредоточени и съумяха да го завоюват.
Снимка: fivb.com
Третата част беше извоювана изрично от Тайланд. В четвъртата съперничките поведоха през цялото време, само че " лъвиците " съумяха да изравнят при 13:13. Техническата пауза пристигна при 16:14 за България. Стигна се до ново тъждество при 18:18. След блок-аут на Мирослава Паскова поведохме с 22:20. Капитанът Христина Русева изпрати сервис в навън и по-късно при сполучлива офанзива на тайландките се стигна до ново тъждество. Атака на Нася Димитрова докара до два геймбола при 24:22. Пак тя осъществя идната точка и се стигна до 2:2 елементи.
Снимка: fivb.com
В петия гейм играта вървеше точка за точка до 4:2 за Тайланд. Българките съумяха да изравнят при 5:5, а по-късно и да поведат с 6:5. Авансът на националките набъбна на 9:6 след топка в навън на съперничките. Азиатките изравниха при 13:13 след индивидуален блок против Нася Димитрова. Следващото разиграване донесе точка за продобиване на мача за България, само че се стигна до тъждество, а по-късно и мачпойнт за Тайланд. " Лъвиците " го отразиха и еализираха четвъртата си опция за продобиване на дуела след сполучлива обсада на Нася Димитрова.
Снимка: fivb.com
Именно Нася Димитрова беше най-резултатна за тима ни с 28 точки. 20 добави Гергана Димитрова, а с 19 се отличи Мирослава Паскова.

Утре България излиза от 4:40 часа наше време против тима на Азербайджан.

Това бе трети триумф за отбора ни на международното състезание. Въпреки него девойките на Иван Петков остават на предпоследно място в групата си, без шансове за класиране в идната фаза на конкуренцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР