Женският ни национален отбор по бокс ще влезе в жестока

...
Женският ни национален отбор по бокс ще влезе в жестока
Коментари Харесай

Жестока конкуренция за националките ни на Световното по бокс в Ню Делхи

Женският ни народен тим по бокс ще влезе в жестока конкуренция по пътя към медалите от Световното състезание в Ню Делхи (Индия). Шампионатът на планетата стартира на 15 март, когато ще се организира жребият за 12-те категории. А поради поръчките, шампионатът фактически се обрисува да бъде на най-сериозна висота.

Очакванията са над 300 боксьорки от 65 страни да се качат на кръга в Индия. Сред тях голям брой олимпийски, международни и европейски медалистки.

България ще бъде показана от шест девойки, които са водени от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков. Отличия ще преследват Севда Асенова (48 кг), бронзова медалистка от Световното състезание предходната година и европейска шампионка, Венелина Поптолева (50 кг), европейска вицешампионка, Златислава Чуканова (52 кг), Станимира Петрова (54 кг), международна и трикратна европейска златна медалистка, Светлана Каменова (57 кг), европейска вицешампионка и Аслъхан Мехмедова (60 кг).

Световното състезание и тази година ще бъде с награден фонд. От Международната федерация ИБА оповестиха сума, в размер на 2.4 милиона $, която ще бъде разграничена сред медалистките в обособените категории.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР