Женският национален отбор по волейбол ще играе в елитния турнир

...
Женският национален отбор по волейбол ще играе в елитния турнир
Коментари Харесай

Волейболните националки си осигуриха място в елита

Женският народен тим по волейбол ще играе в елитния шампионат Лига на нациите от идващият сезон. Това стана факт, откакто " лъвиците " победиха с 3:1 (22:25, 25:19, 25:20, 25:23) на финала на Турнира на кандидатите Колумбия.

Съперничките на девойките на Иван Петков започваха въодушевено и бързо натрупаха преднина, с цел да поведат с 1:0 гейма. Това обаче не обезкуражи " лъвиците ", а в противен случай - активизира ги, с цел да могат да осъществят поврат. Във втората част българките реализираха непреодолима разлика, а в третата и четвъртата обстановката вървеше равностойно до един миг, в който българките взимаха преднина.

Мария Каракашева приключи с 20 точки в своя актив, до момента в който Силвана Чаушева направи 14. За Колумбия Даяна Сеговия приключи с 24 точки.

Така от идната година " лъвиците " се завръщат в елита на международния волейбол и ще играя измежду 16-е най-хубави в шампионата Лига на нациите. По-рано този месец девойките на Иван Петков завоюваха Златната европейска лига, а под управлението на селекционера са непобедени в Турнира на кандидатите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР