Женският национален отбор по волейбол гостува днес на Португалия в

...
Женският национален отбор по волейбол гостува днес на Португалия в
Коментари Харесай

България гостува на Португалия в търсене на място във F4 на Златната лига

Женският народен тим по волейбол гостува през днешния ден на Португалия в последния си мач от Група А на Златната европейска лига. Сблъсъкът е с голям залог, като победа с 3-0 или 3-1 ще подсигурява на „ Българските Лъвици “ място на Финалната четворка в Будапеща от 14 до 15 юни.

Нашите девойки започнаха похода си в шампионата с домакинство точно на Португалия. В столичната зала „ Христо Ботев “ волейболистките водени от селекционера Иван Петков се постановиха с 3-1, а по-късно реализираха два триумфа над Украйна и един над Азербайджан. Така с 4 победи и едно проваляне заемат първото място с равни точки, само че по-добра геймова разлика от азербайджанките. От своя страна Португалия към момента търси своята първа победа. Иберийките имат 5 загуби досега.

„ Ще се опитаме да вземем преимущество в този толкоз сложен мач и да продължим еволюцията в нашата игра. Целта ни е да вършим по-малко неточности и да покажем повече непоклатимост. Знаем доста добре, че отборът на България, който съгласно мен е най-силният в групата ни, идва тук ясната концепция да не загуби нито един гейм и да се класира за финалната фаза на конкуренцията “, това съобщи в навечерието на конфликта, пред уеб страницата на Европейската конфедерация, селекционерът на Португалия Мануел Алмейда.

 BONC0177

Гергана Димитрова е отбелязала 79 точки преди последния мач на България в Група А на Златната европейска лига

Статистиката демонстрира, че преди началото на този дуел, някои от главните състезателки в селекцията ни заемат челните позиции в самостоятелните ранглисти. Гергана Димитрова е 5-а при най-хубавите изпълнители с общо 79 точки, до момента в който капитанът на отбора ни Христина Русева оглавява подреждането при блокировачите с 29 блока. Нася Димитрова пък е на 4-о място при най-хубавите реализатори на сервис.

 KBON3118

Христина Русева оглавява подреждането при блокировачите с 29 блока

Двубоят Португалия – България е през днешния ден от 18:00 ч. българско време в спортния център в Матузинюш. Срещата ще бъде излъчена директно по онлайн малкия екран laola1.tv. В другия мач от нашата група през днешния ден Украйна приема Азербайджан.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР