Женският национален отбор на Испания спечели европейската титла и взе

...
Женският национален отбор на Испания спечели европейската титла и взе
Коментари Харесай

Испания се върна на европейския връх

Женският народен тим на Испания завоюва европейската купа и взе реванш от Франция за отпадането на полуфиналите на предходното издание на ЕвроБаскет. През 2015 година “фуриите” бяха отстранени от французойките на последното ходило преди финалния дуел, само че този път не демонстрираха амнистия и победиха с трофея след безапелационна победа със 71:55 в борбата за златото.

Това е втора купа в историята на страната след тази от ЕвроБаскет 2013, а на ЕвроБаскет 2015 иберийската страна още веднъж завоюва орден, само че бронзов.

Здравата отбрана реши крайния излаз от срещата в Прага в интерес на шампионките, които демонстрираха извънреден хъс и предпочитание за победа още през цялото време на дуела.

Алба Торенс, която бе определена за MVP на шампионата, вкара 18 точки, а 10 от тях пристигнаха още в първата част. Санчо Литъл бе най-резултатна с 19 точки, до момента в който Анна Крус приключи с 12 точки и 5 асистенции.

Легендата на Франция Селин Дюмерк вкара 15 точки в последния си мач с националния екип. За французойките това е трета поредна загуба във край на ЕвроБаскет.

СТАТИСТИКА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР