Женският национален отбор на Холандия по волейбол остана без треньор

...
Женският национален отбор на Холандия по волейбол остана без треньор
Коментари Харесай

Холандия остана без треньор

Женският народен тим на Холандия по волейбол остана без треньор откакто Джейми Морисън беше освободен от поста си.

След незадоволителните резултати на тима през 2019 година, Холандската Волейболна Асоциация реши да се раздели с американския експерт. От централата оповестиха, че скоро ще бъде назначен нов треньор, който ще води „ оранжевите “ на континенталната олимпийска подготовка през януари, на която хазаин ще бъде тъкмо Холандия.

38-годишният Морисън пое „ лалетата “ през февруари 2017 година, като наследи на този пост, италианеца Джовани Гуидети.

Американският треньор реализира забележителни резултати за своите 2 години отпред на Холандия. Той изведе тима от ниската земя до класиране за финалите на лигата на нациите, като направи това два пъти. Спечели сребърен орден на европейското състезание през 2017 година. И четвърто място на международното състезание през 2018 година. Това четвърто място бе най-хубавото достижение на холандките досега реализирано на шампионат на планетата.

Но холандската Асоциация счита, че задачите през тази година не са реализирани. „ Лалетата “ не получиха директна виза за Токио, като изгубиха решаващата борба от Италия. Холандките бяха отстранени на четвъртфинал на Евроволей 2019, като отстъпиха от Турция. А на Световната Купа, която завърши преди няколко дни Холандия позволи 6 загуби, и приключи на осма позиция в крайното класиране.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР