Женският национален отбор на България по хокей на лед отстъпи

...
Женският национален отбор на България по хокей на лед отстъпи
Коментари Харесай

Националките по хокей на лед претърпяха четвърта загуба на Световното първенство в Дивизия 3

Женският народен тим на България по хокей на лед отстъпи с 2:10 (1:1, 0:2, 1:7) на домакина Румъния в последния си мач от Дивизия 3 на Световното състезание. След тази среща българският тим, който е в доста ранен стадий от построяването си, остава на 5-о място от 6 тима с една победа и четири провали. 

Симона Аспарухова откри резултата за България още в 5:42 минута на мача, а второто попадение беше дело на обещаващата Мария Руневска 45 секунди след началото на третия интервал. С този гол Руневска понижи на 2:3, само че по-късно паднаха нови четири попадения в мрежата на вратарката ни Паулина Георгиева. 

Пет гола за девойките от Румъния вкара Ана Войку, два добави Соня Ирис Давид, а Алина Опря с гола си при започване на втория интервал повиши на 2:1.  
 България загуби третия си мач на Световното по хокей на лед за дами България загуби третия си мач на Световното по хокей на лед за дами
В последните минута и половина на срещата паднаха нови два гола в българската врата. Те бяха дело на Ана Балинт за 9:2 и на Маиса Симина, вкарала десетия гол в последните 35 секунди на срещата. 

Развоят на този мач се промени тотално след средата на втория интервал, когато българският тим отпадна физически и към този момент нямаше съпротивителни сили. След това към този момент беше въпрос на време какъв брой гола ще паднат в българската врата. Това откри изражение и в ударите в мача, които бяха 72 на 12 в интерес на противничките на българките. Това значи, че българската вратарка е отразила 62 шута. 

Турнирът беше извоюван от тима на Хонконг, който през днешния ден се наложи с 3:0 над последния Естония. Момичетата от Хонконг събраха 13 точки и изпревариха Украйна, която остана на 2-о място с 12 пункта след триумфа си с 2:1 над Литва.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР