Женският национален отбор на България по футбол отстъпи с 0:4

...
Женският национален отбор на България по футбол отстъпи с 0:4
Коментари Харесай

България записа тежка загуба от Украйна в Лигата на нациите

Женският народен тим на България по футбол отстъпи с 0:4 на Украйна в първи плейоф за нанагорнище в Лига В на шампионата на УЕФА Лига на Нациите. Срещата през днешния ден се игра в Кърджали, а реваншът е на 27-и февруари на стадион " Мардан Палас " в Анталия.

Шансовете на българките да се изкачат в по-горната дивизия на шампионата понижиха съществено след днешното проваляне. Украинският състав, който показва доста съществено физическо предимство, контролираше събитията в огромна част от срещата.

Гостенките откриха резултата още в 6-ата минута с помощта на попадението на Роксолана Кравчук, която получи топката от Андрухив и се разписа. Гостенките продължиха да диктуват събитията на терена и малко по-късно стигнаха до второ попадение. Това стана в 25-ата минута с попадение на Вероника Андрухив - оставена сама против вратарката Роксана Шахънска. Олга Овидийчук проби от ляво, подмина една защитничка на България и сeрвира топката към 5-ия метър.

В началото на второто полувреме селекционерът на България Силвия Радойска опита да промени картината на терена с две смени, а на терена се появи острата нападателка от Франция Катрин Караджов, а след нея влязоха Леонора Желева и Симона Петкова.

Украйна още веднъж упражни напън, който обаче стихна с напредването на времето. Българският тим се опита да държи топката в междинна зона и оттова да търси дълги топки, само че това не се случи. В 83-ата минута Олга Хлусченко направи 3:0 за гостенките, възползвайки се от неточност в отбраната и мудна реакция при противоречива топка. Крайното 0:4 оформи Яна Котик в 5-ата минута на добавеното време, откакто на задна греда засече центриране от фаул на Тамила Кимич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР