Женският национален отбор на България отстъпи на Германия с 0:3

...
Женският национален отбор на България отстъпи на Германия с 0:3
Коментари Харесай

Волейболистките ни приключиха с Лигата на нациите със загуба от Германия

Женският народен тим на България отстъпи на Германия с 0:3 (21:25, 20:25, 13:25) в последната си среща от шампионата в Нингбо (Китай) в последната пета седмица от Волейболната лига на нациите.
 Китай приземи волейболистките ни
С това националките ни, водени от Иван Петков приключиха с две победи и тринадесет загуби в най-комерсиалния шампионат в света, като завършиха на последното 16-о място в крайното класиране.

До последно нашите бяха 15-и, само че откакто Полша игра без звездата си Смажек и загуби от корея с 0:3 гейма, настъпи разбъркване в класирането и корейките с три победи приключиха на петнадесета позиция.

С максимален актив за отбора ни бе Гергана Димитрова с 11 точки. Силвана Чаушева приключи с 10 точки. Припомняме, че през сегашния сезон " Лъвиците " дебютираха измежду най-силните в света, откакто предходната година завоюваха Златната лига и шампионата на " кандидатите ".

Още в първите мачове в Русе младият български тим пропусна шансове за победи над Белгия и Япония. Впоследствие записа два триумфа - над Корея и над международния първенец Сърбия. Селекционерът Иван Петков не можеше да разчита на звездите си Елица Василева и Христина Русева. Впоследствие заради здравословни аргументи - и на Лора Китипова.

Въпреки това в българския лагер са уверени, че насъбраният опит от младите девойки е най-важното част от пътя към поставената цел за създаване на тим на бъдещето, който да стартира да демонстрира най-добрат а си игра и резултати от Евро 2021, на което ще сме домакини.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР