Женският национален отбор на България има шанс да отстрани Италия

...
Женският национален отбор на България има шанс да отстрани Италия
Коментари Харесай

Шефът на БФХандбал: Жените имат шанс да отранят Италия в световните квалификации

Женският народен тим на България има късмет да в профил Италия в квалификациите за Световното състезание в Дания, Норвегия и Швеция, сподели на конференция във Варна президентът на Българската федерация по хандбал Росен Добрев. Той напомни, че след 6-годишно спиране страната ни още веднъж има дамски внушителен отбор.

Според Добрев, националният ни тим е на едно равнище с италианките. Независимо, че жребият отреди България да е хазаин в първата среща, Добрев счита, че България има огромни шансове за краен триумф.

Първата среща сред България и Италия е в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта " във Варна на 2 ноември (сряда) от 18:00 часа, а реваншът е 6 ноември на Апенините.

При премахване на Италия жребият може да опълчи на България в квалификациите съществени тимове, някои от които са били международни, европейски или олимпийски първенци. Срещите от втората фаза на квалификациите ще се играят през април идната година.

Добрев разяснява още, че федерацията е взела решение да възвърне националния дамски тим, тъй като много от състезателките играят професионално в чужбина. За страдание, треньорът на тима Веселина Златева няма да може да разчита на играещата в Тулуза Лора Сарандева, която е получила травма. Първата подготовка на тима във Варна е на 31 октомври.

Входът за Световната подготовка във Варна ще бъде свободен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР