Женският национален отбор на България допусна драматична загуба от Аржентина

...
Женският национален отбор на България допусна драматична загуба от Аржентина
Коментари Харесай

България пропусна два мачбола и загуби от Аржентина в олимпийска квалификация

Женският народен тим на България позволи трагична загуба от Аржентина на олимпийската подготовка по волейбол в Токио.

В шестия си мач от шампионата състезателките на старши треньора Лоренцо Мичели отстъпиха с 2:3 (14:25, 25:14, 20:25, 25:19, 16:18) гейма и позволиха пето проваляне. Те могат да съжаляват горчиво, че не записаха втората си поредна победа, защото в тайбрека имаха два мачбола, само че не съумяха да ги осъществят.

В първите два гейма на мача нямаше особена интригра, защото във всеки от тях единият от двата тима набираше огромна преднина още в самото начало и до края единствено я усилваше.

В откриващия гейм това бяха аржентинките, които поведоха с 12:3 точки, а по-късно и с 21:9, с цел да завоюват с 25:14.

Много по-различно лице сподели българският тим във втория гейм. В него националките започнаха да сервират по-добре и това даде доста благоприятни условия пред блокадата за това да стопира аржентинските офанзиви. България направи шест следващи точки, с цел да поведе с 16:7 и по този начин реши втората част.

В третия гейм играта стартира с леко преимущество за южноамериканките, които поведоха с 13:8. България обаче изравни при 15:15, само че последва серия от пет точки за Аржентина, откакто България не успяваше да превърти сервиса си при разпределител в зона 1. Тези пет точки се оказаха и разликата сред двата тима в третата част.

Въпреки изгубения гейм, българският тим не сподели, че се е предал и още при започване на четвъртата част взе самодейността, с цел да поведе с 8:2 точки.

Преднината на българките бе стопена до две точки в средата на гейма, само че в края му отново се усили след няколко положителни сервиса, които изненадаха аржентинското посрещане.

Най-драматичен се оказа петият гейм. В него играта през множеството време се водеше точка за точка. Най-големият задатък за България бе при промяната на полетатата - 8:6 точки, само че посредством Бианка Кунео Аржентина изравни за 8:8, а по-късно поведе и с 10:9.

С офанзива на Мирослава Паскова от зона 4 България отрази мачбол при 14:13 за Аржентина, с цел да получи първия си подобен при 15:14.

При 16:15 Мария Йорданова имаше опция да постави завършек на мача, само че посрещачката прати топката в навън от комфортна позиция.

Последва ас за аржентинския тим, а незабавно след него нова сполучлива офанзива в края на мрежата донесе втората победа на южноамериканките в шампионата.

Най-резултатна за победителките бе Бианка Кунео с 20 точки, а 16 прибави Лучия Родригес.

За България с 19 точки приключи Мария Йорданова, Радостина Маринова добави 17, а с 15 остана Борислава Съйкова.

България завършва присъединяване си на олимпийската подготовка в Токио в неделя с мач против Пуерто Рико. По-рано през днешния ден пуерториканките победиха с 3:0 Перу и имат три победи и три загуби, с които заемат четвърто място в класирането. С победа и пет загуби България е на седмо място. Двубоят е от 4:00 часа българско време.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР