Женският маратон на Световното първенство ще се проведе според планираното

...
Женският маратон на Световното първенство ще се проведе според планираното
Коментари Харесай

Женският маратон ще се състои по програма в Доха

Женският маратон на Световното състезание ще се организира съгласно плануваното в петък и ще стартира в среднощ, без значение от опасенията за рискови температури в Доха, оповестиха от ИААФ.

Маратонът е първото от дългите надпревари в десетдневния шампионат и бе решено той да започва в среднощ, с цел да облекчи състезателите от горещините. Международната асоциация на лекоатлетическите федерации показа в свое изказване, че последнага прогноза за времето на Wet Bulb Globe Temperature (WBGT), която е основана на композиция от фактори като температура на въздуха, посока напразно и облачност, ще бъде към или 30 градуса по Целзий.

„ Това е температура от порядъка на 28 до 30.9 градуса съгласно WBGT, която е била планувана и планувана за предходните шест месеца “. Тийм водачите и лекарите са били известени по отношение на изискванията при сходни температури, като всички 69 дами ще се включат в последна сметка в маратона по-късно през днешния ден.

От ИААФ прибавиха, че всяко решение за смяна на началния час ще бъде направено до 22:30 ч. локално време (19:30 източноевропейско) по рекомендация на лекаря на маратона, който има пълномощията да приключи присъединяване на всеки спортист преди или по време на надпреварата, в случай че той страда от „ тежък дистрес “. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР