Женският футбол определено вече започна да придобива все по-голяма популярност,

...
Женският футбол определено вече започна да придобива все по-голяма популярност,
Коментари Харесай

Кои са Алиша Леман и Ана Мария Маркович, определяни за най-красивите футболистки в света

Женският футбол несъмнено към този момент стартира да придобива все по-голяма известност, а две имена се завъртяха съществено в последната година. Става въпрос за футболистките Алиша Леман и Ана Мария Маркович, които са считани от мнозина за най-красивите футболистки в света.

Алиша Леман е състезателка на британския Астън Вила и националка на Швейцария. Родена е на 21 януари 1999г. в Швейцария. Стартира като нападател в швейцарския Фрауен, а от там е видяна в Уест Хям, играе за малко в Евертън, а от предишното лято е в Астън Вила. Където обаче не бележи доста постоянно и има единствено четири попадения. За националния тим има 34 мача и е вкарала 7 гола. Била е финалистка в шампионата за женската ФА Къп с Уест Хям и финалист на Европейското състезание за дами до 17 години.

Около Леман се заприказва най-много заради това, че тя е бисексуална. Тя афишираше връзката си с футболистката на ПСЖ и съотборничка на Леман в националния тим на Швейцария Рамона Бакман. Когато дойде в Астън Вила обаче очевидно Леман е скъсала със съотборничката си и стартира да излиза с една от звездите на мъжкия тим на Астън Вила Дъглас Луис, а двамата са дружно и сега.

Швейцарката е и много сполучлив инфлуенсър и към този момент има 7.6 млн. почитатели в обществените мрежи.

Ана Мария Маркович е родена на 9 ноември 1999г. в хърватската столица Сплит. Стартира в женския футбол в швейцарския Цюрих, а от 2020-а година е състезателка на различен швейцарски тим Грасхопърс. Националка на Хърватия с 5 мача и един гол. През предишния сезон тя приключи на второто място с Грасхопърс в швейцарския хайлайф.

Маркович споделя, че обичаният и състезател е Кристиано Роналдо, а най-големият и любим от хърватските играчи е Лука Модрич.

Наскоро в изявление Маркович съобщи, че доста хора и пишат, преструвайки се на мениджъри. Знам тъкмо какво желаят от мен. Никога не са ме виждали да играя футбол. Намирам това за доста тъпо. Мисля, че такива хора би трябвало да научат повече за мен авансово и да видят футболните ми качества ", съобщи Маркович.

Хърватката си мечтае за контракт с британския Челси.

В Инстаграм Маркович има над 700 хиляди почитатели.

Алиша Леман



Ана Мария Маркович

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР