Женски ръце често биват украсявани с красиви пръстени. Мъжете също

...
Женски ръце често биват украсявани с красиви пръстени. Мъжете също
Коментари Харесай

Ето на кои пръсти не трябва да носим пръстени, за да сме здрави

Женски ръце постоянно биват украсявани с красиви пръстени. Мъжете също не подценяват тези бижута, макар че ги носят по-рядко. Но в действителност ли пръстенът е просто украшение?

Експертите споделят, че носенето на бижута на пръстите може да окаже директно въздействие върху човешкото здраве, написа Zdrave.to.

Акупунктура и пръстени

Може би проучването на дейните точки върху човешкото тяло е мъчно да изненада някой, тъй като в актуалния свят, акупунктурата става все по-популярна. Акупунктурата облекчава признаците на съвсем всяко заболяване, като подтиква избрани нерви. Около 40 - 80 са дейните точки, ситуирани непосредствено върху пръстите. Носенето на пръстени на един или различен пръст, може да ни отървете от някои заболявания или да предизвика тяхното развиване.

Пръстен на безименния пръст: алегоричен, само че потребен ли е?

 

Пръстенът на безименният пръст е алегоричен за съвсем всяка просвета, тъй като е брачен пръстен, знак на обединяването на две сърца. В множеството европейски страни пръстенът се носи на безименния пръст на лявата ръка, а след развода или гибелта на брачна половинка се носи отдясно. В постсъветските страни, сватбеният пръстен се носи, назад, отдясно.



Експерти от източната медицина споделят, че на пръстите на двете ръце има точки, виновни за сексуалността и здравето. Носенето на пръстени върху тях може да усъвършенства действието на човешкото тяло. Но в случай че пръстените са прекомерно стегнати, то, като предписание, предизвиква систематични проблеми с кръвообращението, както и повишение на кръвното налягане.

Пръстени на показателя и междинните пръсти

На междинния пръст са акупунктурни точки, които контролират работата на ендокринната и сърдечно-съдовата системи. Ако пръстенът е прекомерно стегнат, с цел да компресира тъканта, е допустимо появяването на разнообразни хормонални нарушавания, както и развиването на сърдечни болести и такива на кръвоносните съдове.

Показалецът е обвързван с гръбначния дирек. Ако пръстенът компактно покрива фалангата, това може да способства за развиването на остеохондроза и радикулит.

На дребния пръст

Този пръст е директно обвързван с работата на стомашно-чревния тракт. В източната медицина, хора, страдащи от болести на разнообразни органи на храносмилателната система, се предлага да носят пръстен на дребния пръст. Но още веднъж, украсата би трябвало да бъде определена по мярка. Ако пръстенът притиска прекалено много нервните окончания, това може да докара до развиване на разнообразни хранителни разстройства.



Пръстен на палеца В езотериката, палецът е обвързван с Венера, планетата, която управлява сантименталните и полови връзки. Те споделят, че в случай че носите пръстен на тази фаланга, любовната сила е блокирана - дамата (или мъжът) стопира да притегля вниманието на противоположния пол и губи способността да се влюби.

Някои спомагателни рекомендации

Както виждате, пръстените оказват помощ за доста възстановяване на избрана сфера на живота на индивида, само че единствено когато се употребяват вярно. Не забравяйте, че пръстените не би трябвало да бъдат прекомерно стегнати - това е рисково. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР