Женската тенис асоциация (WTA) заплаши да изтегли всички турнири от

...
Женската тенис асоциация (WTA) заплаши да изтегли всички турнири от
Коментари Харесай

Женската тенис асоциация заплаши да изтегли турнирите от Китай заради Пън Шуей

Женската тенис асоциация (WTA) заплаши да изтегли всички шампионати от Китай, в случай че не получи удовлетворяващ отговор за протичащото се с Пън Шуей. Бившата лидерка в международната класация на двойки, откакто на 2 ноември упрекна в обезчестяване някогашния вицепремиер на Китай Джан Гаоли. Шуей написа обвиняването в китайската обществена мрежа Weibo, само че единствено минути по-късно то беше изтрито, а профилът ѝ беше блокиран.

WTA изиска следствие на обвиняванията, а по-късно обществено изрази терзания за сигурността и местоположението ѝ. Директорът на асоциацията Стив Саймън към този момент заплаши Китай с преустановяване на взаимоотношенията, в случай че обстановката към Шуей продължава да е такава.

" Определено ще желаеме да изтеглим целия си бизнес от Китай и да се оправим с следствията от това. Защото това сигурно е по-голямо от бизнеса. Жените би трябвало да бъдат уважавани, а не цензурирани ", съобщи Саймън пред CNN.

Той още веднъж изрази подозрения по отношение на, получен от името на Шуей, който беше оповестен от китайска държавна медия: " Дали е била принудена да го напише или някой го е написал вместо нея, не знаем. Но към този миг не мисля, че въобще има някаква стойност и няма да сме задоволени, до момента в който не получим късмет да приказваме с нея. "

Саймън сподели още, че е опитал всевъзможни способи за връзка: " Пробвахме през телефон, през имейл, през други форми на контакт. Има толкоз цифрови способи да се свържеш с някого, само че досега нямаме отговор. "

— wta (@WTA)

Международната тенис федерация (ITF) също излезе с позиция, в която прикани за следствие и съобщи, че сигурността на спортистите е с максимален приоритет. Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) изрази поддръжка към Шуей.

Международният олимпийски комитет отхвърли да заеме безапелационна позицията. Попитан за протичащото се, представител на МОК съобщи: " Опитът демонстрира, че тихата дипломация дава най-хубава опция да се откри решение за сходни въпроси. Това изяснява за какво МОК няма да прави повече мнения. "

Редица звезди в тениса се включиха в акция в обществените мрежи. Хаштагът #WhereIsPengShuai (Къде е Пън Шуей) към този момент има 32 милиона споменавания във " Facebook ", " Инстаграм " и " Туитър ". Серена Уилямс стана следващата звезда в тениса, която приканва за следствие.

" Съкрушена съм и шокирана да чуя новините за Пън Шуей. Надявам се да е в сигурност и да бъде открита допустимо най-скоро. Това би трябвало да бъде разследвано и не би трябвало да мълчим ", написа Уилямс в обществените мрежи.

Защитникът на " Барселона " Жерар Пике също се включи в акцията " Къде е Пън Шуей ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР