Женската тенис асоциация (WТА) стартира програма за подпомагане на жените

...
Женската тенис асоциация (WТА) стартира програма за подпомагане на жените
Коментари Харесай

WТА стартира специална програма в опит да увеличи жените треньори в тениса

Женската тенис асоциация (WТА) започва стратегия за подкрепяне на дамите треньори в професионалния тенис и поощряване на " път в кариерата за дами ".

Нито една тенисистка от актуалните топ 10 в ранглистата при дамите не употребява услугите на жена треньор.

Програмата на WТА има за цел да разпространява професионалното и всеобщо образование като избор на кариера за спортисти и треньори. Тя се състои от три обособени етапи, в това число едноседмично образование отвън сезона през декември с тенисистки във Флорида, 10-седмичен онлайн курс за приемане на документ и опция да следят треньор и състезател по време на шампионат на WТА.

" Програмата за треньорите дами е значима стъпка към нашарване и разширение на нашия набор от експерти ", сподели президентът на асоциацията Стив Саймън.

" За организацията е от решаващо значение да разпространяваме и предоставяме треньорски кариерни пътеки за дами, както и за нашите някогашни спортистки, с цел да имат опция да се учат и да израстват в тази значима треньорска роля ", добави той.

От WТА прецизираха, че треньорската стратегия е отворена за претенденти, основани в Съединени американски щати.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР