Женската тенис асоциация (WTA) глоби Асоциацията по тенис на Великобритания

...
Женската тенис асоциация (WTA) глоби Асоциацията по тенис на Великобритания
Коментари Харесай

Организаторите на Уимбълдън ще обжалват глобата от WTA от 1 милион долара

Женската тенис асоциация (WTA) санкции Асоциацията по тенис на Англия и Клуба по тенис на трева в Англия надлежно с 620 000 лири (750 600 долара) и 207 000 лири (250 900 долара) за това, че не позволиха съветски и беларуски тенисисти до три шампионата - в Ийстбърн, Нотингам и Бирмингам това лято.

Главният изпълнителен шеф на асоциацията Сали Болтън сподели, че е " надълбоко разочарована " от реакцията на WTA на решението да наложат възбраната след нашествието на Русия в Украйна.

" Мисля, че първото нещо, което би трябвало да кажа, е, че това е предмет на правосъден развой, тъй че не мога да го разясня. Но ние стоим зад решението, което взехме и сме надълбоко разочаровани от реакциите на WTA към това решение. Вероятно не мога да кажа нищо повече за това сега ", съобщи Болтън.

Тя удостовери, че британските уредници ще апелират санкцията.

Болтън сподели още, че чака решението на ATP и дали те ще наложат финансови наказания.

По-рано тази година WTA и ATP разкритикуваха решението на " Уимбълдън " да забрани присъединяване на съветски и беларуски играчи. АТP, WTA и Международната федерация по тенис оповестиха през май, че няма се да присъждат точки за класация за тазгодишния шампионат в отговор на възбраната.

" Мислихме в действителност, в действителност дълго и настойчиво за това решение. Беше необикновено мъчно и предизвикателно, само че това беше безусловно вярното решение за нас. Това беше единственият вид в подтекста на настоящите насоки на държавното управление и ние стоим зад това решение ", съобщи още Болтън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР