Женската тенис асоциация се намира в предфалитно състояние. Това разкри

...
Женската тенис асоциация се намира в предфалитно състояние. Това разкри
Коментари Харесай

Водещ тенис ръководител: WTA ще фалира до 2026-та; единственият изход е сливане с ATP

Женската тенис асоциация се намира в предфалитно положение. Това разкри Юрий Полски, който е вицепрезидент на Казахстанската тенис федерация. Полски разкри доста забавни неща от кухнята на WTA и призна по какъв начин женският тенис е в голяма рецесия и може да бъде избавен само с помощ от страна на ATP:

" WTA се намира в извънредно неприятно финансово положение и даже организацията може да банкрутира до 2026-та или 2027-а година, в случай че нещата не се трансформират фрапантно. Малките женски шампионати не генерират никакъв зрителски интерес и това е повода ръководителите на WTA да концентрират средствата съвсем напълно в огромните събития, което безусловно обезсмисля WTA 250 надпреварите.

В момента съществено се обмисля обединение на WTA с ATP, тъй като женският тенис може да оцелее единствено по този метод, а от ATP желаят да запазят репутацията на спорта, тъй като в профил няма да наподобява по никакъв начин красиво, в случай че се стигне до цялостен банкрут на WTA. Мъжкият тенис се намира в чудесно финансово положение, като там има голям брой парични средства в запас и играчите даже имат лични пенсионни фондове.

От ATP сега изследват въпроса за вероятно обединение и при какви условия може да се случи сходно нещо. Не е ясно обаче какъв % от бъдещите дялове ще отиват към едната и другата организация, тъй като е повече от несъмнено, че те няма да генерират равни доходи. Интересно е доколко от ATP са подготвени да субсидират WTA.

Трябва да разберете, че равните наградни фондове на някои съревнования не значат безусловно нищо и надалеч не демонстрират, че женската надпрева е генерирала идентичен интерес с мъжката. Това е действителността. Мъжкият тенис притегля повече аудитория и спонсори, a WTA би трябвало да покрива съответните разлики в заплащането от личния си джоб.

От ATP имат за цел да сформират общ пакет на двете организации за телевизионните права. Така медиите ще би трябвало да заплатят и за излъчването на женския тенис, в случай че желаят да предават мъжкия. По този метод изкуствено ще се стигне до увеличение на цената на WTA " - съобщи Полски в изявление пред Championat.

WTA could go bankrupt by 2026

Kazakhstan Tennis Federation VP, Yuri Polsky:

“They are in a very bad place & could even go bankrupt in 2026 or 2027 if their financial situation doesn`t change. ”

He also says WTA’s financial struggles are the reason why they’re focused on…
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР