Женската полова система трябва да е интересна не само от

...
Женската полова система трябва да е интересна не само от
Коментари Харесай

10 любопитни факта, които може би не знаете за вагината

Женската полова система би трябвало да е забавна освен от плътска, само че на първо място от познавателна позиция – и за дамите, и за мъжете. Познаването ѝ значи по-пълноценно другарство и по-здравословен живот.

Влагалището или вагината (на латински: vagina, colpos) съставлява куха мускулеста тръба, която свързва матката с външните полови органи, обезпечава евакуацията на менструалната кръв и подсигурява депонирането на семенната течност след сексуален акт.

Също по този начин то е част от меките родови пътища, през които минава новороденото при раждане.  Това споделят анатомите. Сайтът БГ баща обаче има по-различна позиция. Ето 10 неща, които може би не знаете за вагината.

10. Оргазмът е чудесно средство против главоболието

Сексът създава в организма несъмнено количество ендорфини, които могат изцяло да заменят обезболяващите средства. Разбира се, не би трябвало да се счита, че оргазмът облекчава да вземем за пример тежки болести, само че при всички случаи доста усъвършенства общото положение.

9. Влагалището се самопочиства

Природата по този начин е устроила женския организъм, че влагалището може да се очиства единствено. Това е изключително настоящо за времето след менструация. Микрофлората на влагалището изхвърля голям брой бактерии и гъбички. За страдание това не се отнася за венерическите болести, по тази причина си коства да помислите за приложимост на контрацептиви.

8. G-точката е мит

Според науката съществуването на тази точка е чист мит. Нито един академик още не е открил точното й място, нито въобще е удостоверил съществуването й.

7. Ние сме това, което ядем – това важи и за вагината

Известно е, че миризмата и усетът на спермата директно зависят от това какво е ял мъжът. Това важи най-много за продуктите с присъщ аромат и усет – кафе, ананаси, портокали.
Но малко на брой знаят, че същото важи и за вагината. При хубавичко жена няма аромат от влагалището, само че може да има оттенъци: сладостен усет от плодове и леко горчив от зеленчуци. Така че, в случай че знае каква миризма избира сътрудникът й, дамата също може да вземе ограничения за менюто си.

6. Вагината може да се отпусне

Този факт не би трябвало да се приема безусловно. Отпускане на половите органи може да се получи след интервенции и в процеса на стареене. Случва се обаче и разпределяне на вагината при някои патологични случаи.

5. Жените също имат еякулация

Според учените женският еякулат може да има разнороден състав и активност. Причината малко на брой да знаят за този факт е елементарна: женският организъм отделя толкоз малко еякулат, че той не се вижда.

4. Вагината може да трансформира размерите си

Повече дами имат доста малко разстояние до матката – 3-4 сантиметра. Но при възбуденост влагалището може да се усили, с цел да стане процесът по-удобен и да се избегнат контузиите.

3. Редовният секс е залог за тонуса на влагалището

Не бива да се не помни, че мускулите на вагината се нуждаят от тренировки – както и всички други мускули. При дълготрайно самоограничение тъканта на мускулите изтънява и може да стартира разрушаването им.

2. Влагалището има съставки, срещани в черния дроб на акулите

Жената отделя сквален (squalene), който се съдържа и в растителното масло, черния дроб на акулата и овлажняващите кремове. Скваленът е натурален и есенциален съставен елемент от синтеза на холестерол, стероидни хормони и витамин D в човешкото тяло.

1. Влагалището има мощни мускули

Татяна Кожевникова е рекордьорка в света по повдигане на тежест с вагината. Нейният връх е 14 кг. Мускулите на влагалището в действителност са доста мощни.

И най-после – един анекдот като бонус.
Вагината е дребен спектакъл, в който един път в живота се слага премиера, а един път в месеца – кървава драма, и в него може да влезе единствено един фен, който освен това би трябвало да остане прав.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР