Жените започват да се чувстват невидими и нежелани, след навършване

...
Жените започват да се чувстват невидими и нежелани, след навършване
Коментари Харесай

Жените започват да се чувстват невидими след 45, мъжете след 47

Жените стартират да се усещат невидими и нежелани, след навършване на 45 години. 67% от дамите, взели участие в ново допитване, настояват, че след тази възраст вниманието, което са получавали до в този момент от страна на мъжете, внезапно спада. При мъжете същото чувство стартира да се демонстрира след 47. Това сочат резултатите от допитване, извършено неотдавна от клиника за пластична хирургия във Англия, написа вестник Daily Mail.

Анкетата, извършена измежду 2000 души, открила, че съвсем две трети от дамите се оплакват, че ползата на мъжете към тях е понижен още щом са навършили 40 години. На 45 това към този момент било напълно осезаемо. 46 % от интервюираните са декларирали, че биха желали да върнат времето и да получават същото внимание както когато са били на 20 и 30 години.

Проучването разкрива още, че към две трети от самотните, необвързани дами, усещат спад в "сексуалната си убеденост ", откакто ударят 40-те, а 5 години по-късно увереността им се изпарява изцяло.

Това се дължи на стареенето и неговите признаци, които стават все по-видими с придвижване на възрастта — побелели коси, по-дълбоки бръчки и по-тъмни торбички под очите.



Жените над 40 също настояват, че са подложени на голям напън от страна на обществените медии да бъдат по-секси и по-красиви, въпреки и към този момент поостарели. Много от интервюираните споделят, че се усещат некомфортно и изпитват самосъжаление, когато видят параленост на сегашния си външен тип и метода, по който са изглеждали като по-млади. Ето за какво, 67% от представителките на нежния пол декларират твърдо, че желаят да подобрят външността си, да се подложат на дребни разкрасителни процедури или даже на по-драстични интервенции като пластични интервенции, цитира резултатите от анкетата английският уебсайт heart.co.uk.

Чувството за непривлекателност и липса на интерес от представителите на срещуположния пол се открива и измежду мъжете. Те също стартират да се усещат подценявани, само че малко по-късно. Една пета от тях виждат, че стартират да наподобяват по-малко привлекателни на 40 години. Те показват, че измежду нещата, от които се срамят са появяването на бюст, увисналите бузи и двойната брадичка.

Повечето мъже и дами на тази възраст се тормозят да пускат свои фотоси в обществените мрежи поради външния си тип.

Британските пластични хирурзи регистрират повишение на интереса към предлаганите от тях интервенции с 15 %, както измежду дамите, по този начин и измежду мъжете.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР