Жените в Саудитска Арабия вече няма да е нужно да

...
Жените в Саудитска Арабия вече няма да е нужно да
Коментари Харесай

Дадоха още права на жените в Саудитска Арабия

 Жените в Саудитска Арабия към този момент няма да е нужно да употребяват друг вход от този за мъжете или да седят в обособени отделения в заведенията за хранене, планува нова мярка, оповестена от държавното управление, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Решението беше огласено без доста звук през вчерашния ден от министерството на селските региони и локалните управляващи.

В заведенията за хранене и кафенетата в Саудитска Арабия, в това число в огромни западни вериги като Старбъкс, сега има обособени " фамилни " отделения, предопределени за дами, които са сами или които са съпроводени от родственици мъже, и " несемейни " секции единствено за мъже. В по-малките заведения, в които няма задоволително пространство да се обезпечи разделяне, тъй че дамите да не бъдат виждани от необвързани мъже, въобще не се позволяват дами. Много заведения за хранене имат също по този начин обособени входове за дамите.

Решението за преустановяване на разделянето в заведенията за хранене бе оповестено като част от ограничения, засягащи техническите условия за постройките, учебните заведения, магазините, спортните центрове и прочие Сред оповестените промени е отпадане на условието заведенията за хранене да имат обособени входове за сами мъже и за фамилии.

Както се показва в известието, решенията имат за цел да привлекат вложения и да основат по-добри бизнес благоприятни условия.

В последно време фактическият водач на ултраконсервативното кралство, престолонаследникът принц Мохамед бин Салман, предприе редица ограничения за либерализация.

Наскоро саудитското кралство даде на дамите на възраст над 21 години да могат да получават паспорти и да пътуват в чужбина без предварителното единодушие на аставник от мъжки пол.

Бяха изменени и наредбите за претовареност, като според ново предписание, всички жители имат право да работят, без да се сблъскват с дискриминация, учредена на пол, увреждане или възраст.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР