Жените страдат по-често от изпускането на уринаИма модерно лазерно лечениеУринарната

...
Жените страдат по-често от изпускането на уринаИма модерно лазерно лечениеУринарната
Коментари Харесай

Д-р Борислав Иванов, АГ специалист: Стрес инконтиненцията е мълчаливо страдание

Жените страдат по-често от изпускането на урина
Има съвременно лазерно лекуване

Уринарната инконтиненция е загуба на надзор върху пикочния мехур, която е обвързвана с неспособност за задържане на урината и несъзнателно изпускане. Това положение, за което нормално съществува позор да се приказва, визира неподозирано доста хора, най-вече дами. 

„ Стрес инконтиненцията е тип на уринарна инконтиненция, която се характеризира с изпускане на дребни количества урина при изпитание като кашляне, кихане, подготовка, повдигане на тежки предмети или даже смях. Обикновено е обвързвана със уязвимост на мускулите на тазовото дъно или на сфинктера на уретрата “, изяснява доктор Борислав Иванов, дм, експерт по акушерство и гинекология от Медицинския университет в Пловдив. Лекарят има ползи в области като АГ ехография, 4Д, фетална медицина, 3Д принт, лапароскопска и роботизирана хирургия, онкогинекология, естетична гинекология, лазери. Той е един от експертите, присъединили се в едномесечната акция на Global Aesthetics Bulgaria, целяща да увеличи информираността за методите на лекуване на стрес уринарната инконтиненция.

„ В съпоставяне с други типове, стрес инконтиненцията е нормално по-лека форма и може да бъде следена благодарение на разнообразни способи като извършения за мускулите на тазовото дъно, изменение на хранителния режим, медикаментозно лекуване или в някои случаи хирургически способи и най-новия и ефикасен способ на лазерно подмладяване “, добавя доктор Иванов. 

Жените са по-често наранени от стрес инконтиненцията заради няколко аргументи. Една от тях е фактът, че женските органи на дребния таз са подложени на доста напрежение по време на бременност, раждане и менопауза. Тези фактори могат да доведат до уязвимост на мускулите на тазовото дъно и на сфинктера на уретрата. Освен това, дамите имат по-къса уретра от мъжете, което усилва риска от инконтиненция. Някои дами са по-изложени на риск заради наднормено тегло, болести на пикочоотделителната система, приемственост, интервенции в дребния таз.

Няма съответна рискова възраст за инконтиненция, само че рисковете се усилват с годините. Особено нараснал риск имат дамите след 50. Това може да се дължи на намаляващата разтегливост и тонус на мускулите на тазовото дъно, на сфинктера на уретрата и на стените на пикочния мехур, изяснява доктор Иванов.

Повреда на мускулите в дребния таз или уретрата може да настъпи при раждане, интервенция или други контузии. Измененията в хормоналното равновесие при дамите по време на менопауза също могат да доведат до уязвимост на мускулите в дребния таз. Същото предизвикват и болести, които засягат нервната система, да вземем за пример множествена склероза или болест на Паркинсон. Да не забравяме и самостоятелни фактори като наднормено тегло и пушене на цигари.

За някои хора смяната в метода на живот може да не е задоволителна, с цел да преодолеят стрес инконтиненцията. Съвременен способ на лекуване е " вагиналното подмладяване " -  тенденция в медицината и естетичната гинекология.

„ По създание лазерното стягане на вагината, тонизиране или подмладяване значи, че вагината се третира за реализиране на нараснала разтегливост и тонус – изяснява доктор Иванов. - Това събитие се лекува сполучливо в огромен % (над 90). Лазерът употребява сила, която подтиква ресинтеза на нов колаген, виновен за еластичността и тонуса (стегнатостта) на влагалището, защото с възрастта той понижава. Става дума за erbium YAG лазер, който е един от най-модерните през днешния ден и ни разрешава цялостен набор от лекуване на всяко положение, при което има показания, в това число лекуване на шийката на матката, вагина, вулва, перинеум, естетична гинекология. “

Лечението протича в три сеанса по към половин час в период от 30 дни. След това може да се повтори от 9 до 12 месеца, в случай че има потребност. Интервенцията се прави амбулаторно, без анестезия. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР