Жените се гримират, за да бъдат по-красиви. Но неправилно нанесеният

...
Жените се гримират, за да бъдат по-красиви. Но неправилно нанесеният
Коментари Харесай

9 грешки в грима, които състаряват всяка жена

Жените се гримират, с цел да бъдат по-красиви. Но погрешно нанесеният грим освен не украсява, само че може и да ви добави възраст. Някои дами на възраст 45-50 години изцяло стопират да употребяват декоративна козметика, вярвайки, че гримът ги състарява. Но грим гримът е друг.

Липса на подготовка

С придвижване на възрастта кожата става по-суха и по-малко способна да задържа влага. Затова овлажняването на кожата е наложителна стъпка в подготовката за грим. Освен това би трябвало освен да нанесете, само че и да го оставите да попие добре. Едва по-късно можете да започнете да нанасяте грим.

Днес ще приказваме за грешките, които позволяват някои дами, когато се гримират.

Грешен колорит на основата

Една от най-честите неточности: неверният звук на основата. Ако някой мисли, че по-тъмен цвят ще придаде на лицето пресен и отпочинал тип, тогава това е огромна неточност.

Нюансът би трябвало да е или един звук в звук с естествения загар, или един звук по-светъл. И в никакъв случай не приемайте прекомерно гъсти средства. Такъв грим ще подчертае всички свързани с възрастта характерности на кожата. Трябва да изберете артикул с лека текстура.

Неправилно потребление на коректор

Кръгове под очите, паяжини, зачервявания и други недостатъци би трябвало да бъдат маскирани. Тъй като не използваме плътни тонални средства, би трябвало да се употребяват специфични средства за маскиране – коректори и коректори.

Отказът от тези средства не ви разрешава да извършите съвършен грим, само че не би трябвало да прекалявате. Понякога, в желанието си да изсветлят кръговете под очите, дамите покриват прекалено много повърхност. В резултат на това тази област се откроява грозно.

Пудра

Когато вършиме грим, обвързван с възрастта, би трябвало да употребявате пудра доста деликатно. Малко пресилено и пудрата ще се запуши в бръчките, като ги акцентира. Препоръчително е да изоставите компактната пудра, преминавайки към насипна и полупрозрачна. Трябва да нанесете с поемане на доста тъничък пласт.

Руж

Използването на руж оказва помощ да се съживи лицето, да се направи по-свежо и по-младо. Но даже и тук е елементарно да се направи неточност. Първо, не можете да избирате прекомерно ярки нюанси, предпочитайте тонове, които са близки до естествените.

Второ, внимавайте с количеството руж. Ако има прекалено много от тях, тогава съществува риск да станете като смешник.

Вежди

Отказът да оцветите веждите си е постоянно срещана неточност. С възрастта веждите изтъняват и избледняват. Оцветяването на веждите прави лицето да наподобява по-младо. Препоръчително е да употребявате специфични сенки или молив и да смесите добре козметиката, тъй че веждите да наподобяват допустимо най-естествени.

Ако нямате време да оцветявате веждите си всеки ден, можете да се свържете със експерт, с цел да нанесете перманентна багра или даже да извършите непрестанен грим. Но това е въпрос на усет.

Тъмни сенки или сенки с перлен искра

Използването на седеф и тъмни нюанси на сенките в възрастовия грим е нежелателно. Особено когато става въпрос за всекидневно носене.

 

Тъмните нюанси могат да създадат всяко лице да наподобява по-старо, а перлените имат злощастната дарба да акцентират бръчките. По-добре е да употребявате нюанси на неутрални нюанси на кафяво-бежово.

Очна линия и серпантина

С възрастта се предлага да се откаже от рисуването на ясни стрелки. Препоръчително е да употребявате молив и добре да засенчвате линията. Причината е същата, ясните линии могат неподходящо да подчертаят неравностите и обвързваните с възрастта промени в кожата.

Категорично си коства да се откажете от концепцията да употребявате тъмна долна очна линия, тя освен състарява, само че и прави очите образно по-малки.

Също по този начин не нанасяйте серпантина върху долните мигли, ограничавайки се до оцветяване на горните. Оцветяването на долните мигли може да подчертае тъмните кръгове и бръчките.

Червило

Грешният избор на червило може да ви състари. А точно прекомерно тъмни нюанси и потреблението на матови текстури. Премахнете бургундските, шоколадовите и лилавите тонове. Най-добрият вид са нюанси, близки до естествения цвят на устните.

Препоръчително е също да употребявате контурен молив, защото устните постоянно губят своята ясна форма с възрастта. Контурът би трябвало да е в същия цвят или малко по-светъл от червилото и би трябвало да се прелива добре.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР