Жените са по-склонни от мъжете да пропуснат, отложат или да

...
Жените са по-склонни от мъжете да пропуснат, отложат или да
Коментари Харесай

CDC: Жените са по-склонни да не се придържат към терапията заради цената на лекарствата

Жените са по-склонни от мъжете да пропуснат, отсрочат или да одобряват по-малко медикаменти от предписаното заради цената, оповестиха от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (СDC) на Съединени американски щати, представени от nbcews.com.

Констатацията e един от главните заключения в Националното изследване на здравните изявленията на CDC – годишно проучване, в което на десетки хиляди хора в Съединени американски щати се задават въпроси по отношение на техните прекарвания, свързани със здравето.

Установено е, че през 2021 година 9,2 млн. възрастни сред 18 и 64 години или почти един на 10 интервюирани оповестяват, че прескачат, забавят или употребяват по-малко медикаменти от предписаното през последната година, с цел да спестят пари. Жените водят пред мъжете, когато става дума за неспазване: 9,1% против 7%.

„ Не бях сюрпризиран от констатациите, те са обезсърчаващи “, разяснява Робин Фелдман, специалист по фармацевтично и право на интелектуална благосъстоятелност в Юридическия лицей на Калифорнийския университет в Сан Франциско „ Жените през днешния ден към момента поемат по-голяма тежест от грижите за децата и ръководството на семейството. Те могат да трансфорат личното си здраве в по-нисък приоритет, когато са изправени пред финансов или времеви напън “, добавя той. Фелдман е самостоятелен специалист, който не е взел участие в изследването.

Според Стейси Дузецина, професор по здравна политика в университета Вандербилт в Нешвил, Тенеси, разликата сред половете може да се дължи и на обстоятелството, че дамите под 65 години нормално одобряват повече медикаменти, а въпреки това по предписание имат по-ниски приходи от мъжете.

„ Неприемането на предписаните медикаменти може да утежни здравето, да докара до по-сериозно заболяване или да стане причина за в допълнение скъпо лекуване. Това в действителност е циничен кръг “, акцентира Ерик Тичи, фармацевт и началник на Отдела за логистични решения и аптечни доставки в Клиниката Mayo.

Повече от половината възрастни на възраст от 18 до 64 години в Съединени американски щати одобряват най-малко едно лекарство с рецепта съгласно CDC.

Проучването на CDC също е открило, че възрастните с увреждания са по-склонни от възрастните без увреждания да пропуснат, забавят или одобряват по-малко медикаменти, с цел да понижат разноските. Хората със приемливо или неприятно здраве са съвсем три пъти по-склонни да създадат това, в сравнение с тези с чудесно или доста положително здраве, сочат още анализите на специалистите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР