Жените с поставена първа доза от ваксината на Астра Зенека

...
Жените с поставена първа доза от ваксината на Астра Зенека
Коментари Харесай

Жените с първа доза Астра Зенека у нас са 47 000

Жените с сложена първа доза от имунизацията на " Астра Зенека " са близо 47 хиляди към 8 април. Към същата дата общият брой сложени дози от същата ваксина е близо 238 хиляди. Това оповестиха от Министерството на здравеопазването за БГНЕС.

Миналата седмица стана ясно, че националният имунизационен щаб реши оксфордската ваксина да се ползва с нараснало внимание при дами под 60-годишна възраст. Щабът предлага имунизацията да не се употребява при дами в тази възрастова категория, при които има нараснал риск от тромбоза.

Вчера министърът на опазването на здравето заяви, че експертните препоръки в страната – от имунолози, вирусолози, кардиолози и други експерти, ще дадат незабавно мнение какво да се направи в България с имунизацията на " Астра Зенека ". Той заяви, че ползата към тази ваксина е понижен доста.

Експертните препоръки ще би трябвало да дават отговор на два доста значими въпроса, уточни още Ангелов – какво би трябвало да създадем с хората, които имат сложена първа игла и какво би трябвало да създадем с хората, които желаят да си слагат имунизацията на " Астра Зенека ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР