Жените не са по-добри от мъжете в мултитаскинга (изпълняването на

...
Жените не са по-добри от мъжете в мултитаскинга (изпълняването на
Коментари Харесай

Мъже vs жени: Кои са по-добри в изпълнението на няколко задачи едновременно

Жените не са по-добри от мъжете в мултитаскинга (изпълняването на няколко задания едновременно), съобщи ДПА, базирайки се на резултатите от немско проучване, оповестено в сп. " PLOS One ".
 
В проби с цифри и букви, направени от експерти от университета на Аахен за задачите на изследването, са взели участие 48 дами и 48 мъже. Изследователите са открили, че представителите и на двата пола работят по-бавно и неопределено, когато би трябвало да изпълнят две задания по едно и също време.

 
Оповестявайки резултатите от тестванията, учените означават, че въпреки предходни проучвания да стигат до разнообразни изводи, тяхното не открива разграничение сред половете.
 
" Нашето проучване не удостоверява необятно публикуваното разбиране, че дамите са по-добри в мултитаскинга от мъжете, най-малко не в направените от нас проби ", споделя ръководителката на екипа Патриция Хирш.

 
Учените обаче признават рестриктивните мерки на изследването си. " Настоящото проучване не разрешава да вършим заключения за разликите сред половете в други обстановки, свързани с изпълняването на повече задания по едно и също време ", отбелязва Хирш.-->
 
Луц Йенке , невропсихолог от университета на Цюрих, който също е взел участие в изследването, добавя, че разликите сред половете в това отношение не са разумни от еволюционна позиция. " Няма генетична причина, заради която жена Хомо сапиенс да е по-успешно програмирана преди 150 000 години да бъде по-добра в изпълняването на повече задания по едно и също време от мъж ", споделя Йенке.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР