Жените намират мрачните и надути мъже за по-привлекателни от веселяците,

...
Жените намират мрачните и надути мъже за по-привлекателни от веселяците,
Коментари Харесай

Първото впечатление, което мъжете и жените намират за най-привлекателно

Жените намират мрачните и надути мъже за по-привлекателни от веселяците, открива изследване. Оказва се, че когато се усмихват по-малко, мъжете наподобяват по-мъжествени. 

Резултатите демонстрират тъкмо противоположното за дамите. 

Изследването открива, че двата пола реагират доста друго на деянията на страсти, в това число усмивките. 

Жените избират мъжете, които наподобяват мрачни и засрамени, или горди и мощни. Като минимум привлекателни класират усмихнатите мъже. 

Мъжете, въпреки това, посочвали усмихнатите дами като най-привлекателни. Мъжете били минимум привлечени от дами, които наподобяват горди и самоуверени. 

„ Важно е да се има поради, че изследване изследва първите усещания на полово привличане към фотоси на хора от противоположния пол. Не сме питали участниците дали считат, че хората на фотосите им наподобяват подобаващи за връзка или брак – искахме да проучим инстинктивните им реакции на плътско, полово привличане. “

Усмивката постоянно се свързва с липса на доминантност. Смята се, че щастливото лице наподобява по-женствено. 

Ето какво споделя водещият създател на проучването, проф. Джесика Трейси: 

„ Като цяло, резултатите явно показват някои доста обичайни правила на половете и културни полезности, които са се появили, развили и са се утвърдили през предишните епохи, най-малко в западните култури. 

Те включват правила и полезности, които доста хора биха сметнали за старомодни, и може би сме се надявали да сме минали оттатък тях. “

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР