Жените могат да четат мисли по-добре от мъжете. До това

...
Жените могат да четат мисли по-добре от мъжете. До това
Коментари Харесай

Жените умеят да четат мисли по-добре от мъжете

Жените могат да " четат мисли " по-добре от мъжете. До това умозаключение стигна екип от психолози от три английски университета. Те сътвориха първия в света „ тест за четене на мисли “, който мери какъв брой добре хората схващат мислите на другите.

Умението да се четат мисли или т.нар „ ментализация “ е значима човешка дарба, която разрешава да разкодираме определени поведенчески сигнали, показващи същинските мисли на събеседника. Авторите на публикацията, оповестена в MedicalXpress, споделят, че всички хора имат в някаква степен тази дарба, само че някои са достигнали същински висоти в тази област, до момента в който други не.

В хода на проучването с създадения от психолозите тест за четене на мисли са взели участие 4000 хиляди души, които попълнили специален  въпросник. Учените оценили резултатите от отговорите по специфична канара, като на всеки пункт поставяли оценки от четири до шестнадесет точки. Средната оценка на множеството въпросници е била дванадесет - тринадесет точки, което е доста висок резултат. Преобладаващо положителни резултати са открити при дамите спрямо мъжете, участници в проучването. 

Рейчъл Клътърбак, една от създателите на проучването, има вяра, че резултатите от такова тестване, което лишава единствено една минута, ще разрешат на експертите в разнообразни медицински области по-бързо да дефинират дали човек има проблеми с връзката и да му дават помощта, от която се нуждае.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР