Жените купуват какви ли не мазила, за да се предпазят,

...
Жените купуват какви ли не мазила, за да се предпазят,
Коментари Харесай

И бръчките са прозорец към душата

Жените купуват какви ли не смазки, с цел да се предпазят, забавят или скрият бръчките си. Но каквото и да вършат - те са си там и се усилват. А в това може даже да има нещо хубаво. Все отново линиите по лицето могат да бъдат също толкоз красиви, колкото и гладката кожа от младостта. Има нещо доста затрогващо в трапчинките, формирани от смях и дребните бръчици около очите. Ето и детайлностите кои са типовете бръчки, какво ги предизвиква и за какво би трябвало да мислим за тях като за изкуство, а не като за знак за несъвършенство.

 

Линиите на живота ни

Някои от нас ще имат " единайсетицата " - вертикалните бръчки на челото, които карат човек да изглежда сякаш непрекъснато е надълбоко умислен. Други ще имат по-видими " гарванови крайници ", при които изглеждаме под непрекъснатото въздействие на мощни страсти, изключително наслада.

Бръчки, които изникват бързо:

- линии на челото - появяват се хоризонтално на върха на така наречен Т зона

- линии на безпокойството - наподобяват като цифрата 11 сред веждите

- зайчета - от края на носа хоризонтално към очите

- гарванови крайници - към ъглите на очите

- линии на смеха - от носа към края на устните

- линии на устните - отвесни черти, които се събират към устните

- марионетни линии - отвесните линии от края на устните, които " оформят " брадичка

Бръчките са две категории - динамични и статични. Динамичните се образуват вследствие повтарящи се придвижвания на лицето. Ако издувате устни постоянно, ще имате бръчки вид линии на устните. Статичните бръчки са резултат от загубата на разтегливост на кожата и силата на гравитацията - да вземем за пример тези, които вървят с торбички - под очите, на бузите и брадата. Динамичните могат да станат статични с времето. 

 

Какво споделят бръчките за индивида

Уникалният набор от бръчки на всеки споделя нещо на околния свят и вместо да се чудим по какъв начин да ги махнем, по-добре да помислим какво демонстрират те. Дори когато лицето е неподвижен или неутрално, човек отново дава знаци за емоционалността си и бръчките го издават. Това важи в особена степен за положително настроени хора. Тези, които имат табиет да греят в усмивка, от което развиват линиите на смеха на носа, или гарванови крайници към очите, се одобряват от близките като щастливи или жизнерадостни, даже когато не се смеят.

И до момента в който нечие лице неподвижен излъчва позитивност, неутралната физиономия на други може да е нацупена, без индивидът да показва това. Интернет даже го кръсти " лице на кучка неподвижен ". Феноменът е изследван - с технология, която чете стотици точки от лицето, с цел да дефинира изразяваната страст. И по този начин е открит по-голям % на изразено пренебрежение върху лицата на избрани хора. Някои бръчки като марионетните линии могат да засилят излъчването " кучка неподвижен ", защото карат устата да наподобява с дръпнати надолу крайчета. Линиите на челото, на безпокойството и на устните също показват отегчение. Но тези, които имат изражението на кучка неподвижен, не трябва да се тормозят - никой не е задължен да се усмихва, с цел да се хареса на останалите. Ако въпреки всичко не желаете желязното изражение, просто дръпнете леко крайчетата на устните си - това прави изражението неутрално.

Гарвановите крайници също не трябва да тормозят никого. Те демонстрират на близките какъв брой откровен е човек. Гънките към очите, които се образуват и при позитивна, или при негативна страст, се назовават маркер на Дюшен и са свързани с това по какъв начин близките одобряват страстите ни. И в случай че бръчките могат да демонстрират израженията, които човек е правил най-вече през живота си, линиите към ъглите на очите вършат типа му по-автентичен. Това важи и за зайчетата, защото ние постоянно набръчкваме нос - и при необятна усмивка, и когато сме в мъка.

Линиите, които евентуално ще бележат лицето ви, ще зависят от няколко фактора, в това число гените и метода на живот. Не можем да променим гените си, нито гравитацията, само че можем да се грижим за кожата си, тъй че бръчките да се появят по-късно и да не са прекомерно дълбоки. Слънцето е измежду главните врагове на кожата, по тази причина при мощно слънце - и през лятото, и през зимата, би трябвало да се употребява слънцезащитен крем с фактор най-малко 35, шапката да е наложителен аксесоар, както и слънчевите очила с UV отбрана. 

Здравословният живот, естествено, оказва помощ доста. Особено здравословната диета, ниският банкет на захар, многото вода, отводът от цигари и огромни количества алкохол, почивката и физическата интензивност.

Има и избрани привички, които подтикват увреждането на кожата и надлежно образуването на бръчки - забиването на лицето във възглавницата, подпирането с ръце върху брадичката, бузите и челото, търкането на очите, набръчкването на веждите. Освен това е добре да се опитваме да не бръчкаме чело, до момента в който работим или четем. Но не се старайте да прикривате страстите си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР