Жените, които правят аборт, са като хора, които наемат убиец,

...
Жените, които правят аборт, са като хора, които наемат убиец,
Коментари Харесай

Папата сравни аборта с престъпление на наемен убиец

Жените, които вършат аборт, са като хора, които наемат палач, с цел да реши техен проблем ", сподели през днешния ден папа Франциск пред вярващите, събрали се на площад " Св. Петър " в Рим, предадоха ДПА и Франс прес.

" Как може акт, който прекъсва напъпил живот, почтен и безсилен, да бъде лечебен, цивилизован или просто човечен? ", посочи Франциск в седмичното си послание, отдадено на божата заповед " Не убивай! ".

" Питам ви : вярно ли е да унищожаваме човешки живот, с цел да решим проблем ", уточни светият отец. И до момента в който вярващите дадоха отговор в един глас " Не! ", Франциск заключи: " Това е все едно да наемеш палач, с цел да реши проблем ".

Макар да е считан за по-либерален от предшествениците си, Франциск не промени мнението на католическата черква за фамилното обмисляне и секса. Той обаче акцентира, че църквата би трябвало да се концентрира не толкоз върху налагането на доктрината си, а върху постигане до тези, които са се отклонили от нея, и до хората в потребност, отбелязва организацията.

През април водачът на 1,3 милиарда католици в света сподели, че помощта за бедните и бедстващите би трябвало да е също толкоз значима като битката против абортите. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР