Жените, които искат да поддържат и подобрят здравето си, трябва

...
Жените, които искат да поддържат и подобрят здравето си, трябва
Коментари Харесай

Продукти, подобряващи красотата и здравето на жените

Жените, които желаят да поддържат и подобрят здравето си, би трябвало да включат в менюто си храни с високо наличие на желязо, с лецитин, фибри и йод, както и богати на витамини С и Е, оповестиха за РИА Новости услугите " SberZdorovye " и " SberMarket ".
" Има особености в храненето на дамите - те се нуждаят от избран набор от витамини и минерали. Необходимо е да употребяват храни, богати на желязо. Те предотвратяват развиването на анемия и подкрепят работата на сърдечно-съдовата система ", разяснява Маргарита Макуха, диетолог в SberZdorovye.
Към тези артикули се отнасят:
Ето на кои други артикули би трябвало да натъртват дамите:
1. За общо здраве дамите се нуждаят от полиненаситени мастни киселини, които са богати на мазни морски риби - те способстват за естествения синтез на хормоните, поддържат здрави и млади кожата и косата. Продукти като водорасли, калмари, скариди, съдържащи задоволително количество йод, усъвършенстват метаболитните процеси в организма и оказват помощ за попречване на ракови патологии.

2. За синтеза на женските полови хормони би трябвало да се включи в храненето лецитин - той може да се откри в яйцата и някои растителни масла, да вземем за пример слънчогледово или соево.
3. Спанакът, пшеничният зародиши, цитрусовите плодове и елдата съдържат витамин С, който е мощен антиоксидант, и витамин Е, който е изключително нужен по време на бременност. В менюто на бъдещите майки би трябвало да участва фолиева киселина - тя се намира в черния дроб, спанака, орехите, лешниците и мазната извара.
Според проучването междинната цена на кошница за храна за здравето на дамите е 2,3 пъти по-висока от тази на продуктите за здравето на мъжете.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР