Жените изглеждат по-привлекателни за мъжете, когато снимката им е направена

...
Жените изглеждат по-привлекателни за мъжете, когато снимката им е направена
Коментари Харесай

Ъгълът за селфи, който ви прави най-привлекателни

Жените наподобяват по-привлекателни за мъжете, когато фотографията им е направена от горната страна, открива ново проучване. Високият ъгъл на камерата кара дамите да наподобяват по-слаби и по-млади, са разкрили психолозите.

Мъжете на собствен ред наподобяват по-доминантни, в случай че фотографията им е направена изпод. Ъгълът, от който е направена фотографията, трансформира усещанията на наблюдаващия, удостоверяват учените.

Ето какво изясняват създателите на проучването:

„ …погледът от горната страна (висок ъгъл на камерата) усилва признаците на младост и прелест, като да вземем за пример огромни очи и чело и това наподобява съвместимо с претекстовете на дамите [в профилите за запознанства]. В реалност, дамите наподобяват по-привлекателни, когато главата им е леко наклонена надолу и биват гледани от по-висок ъгъл. “

За мъжете:

„ Погледът изпод (нисък ъгъл на камерата) усилва признаците на доминантност като висок растеж и необятна челюст, което наподобява съвместимо с претекстовете на мъжете. В реалност субектите наподобяват по-доминантни, когато главата им е леко наклонена обратно биват гледани от по-нисък ъгъл. “

Това, което откриват учените е, че мъжете и дамите се снимат от друг ъгъл според от претекстовете, които имат. Докато [хетеросексуалните] дами си вършат селфита от горната страна, когато желаят да наподобяват по-привлекателни, когато фотографията е ориентирана към други дами, те се снимат фронтално.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР