Жени Марчева се завърна като водеща в предаването Тази събота

...
Жени Марчева се завърна като водеща в предаването Тази събота
Коментари Харесай

„Тази събота и неделя“ с нови водещи от есента?

Жени Марчева се завърна като водеща в предаването „ Тази събота и неделя “, откакто преди година сподели за финален път „ Добро утро “. Това се случи предходната неделя – 30 юни, когато бе определен новият български патриарх. Големите медии, в това число и bTV посветиха целия ден на този избор. Вместо титулярката Бесте Сабри, в утринния блок влезе предшественичката й Жени Марчева. Предполага се, че туркинята е била отрязана по религиозни аргументи.

 

Миналата седмица от медията оповестиха, че през летния сезон, Митьо Маринов и Сабри ще се заместват взаимно. За да може единият от водещите да излезе умерено в отпуск, през юли и август утринният блок през уикенда ще се води единствено от единия от тях. Така и не става обаче ясно какво наложи Бесте да излезе в отпуск от неделя, откакто в събота бе на работа. Логично би било, в случай че излиза в отпуск да е в ефир и в последния ден от седмицата и най-много месеца…

И въпреки от медията да не оповестиха публично повода за отсъствието на Бесте в основната за православната черква неделя, то тя е повече от ясна. Очевидно в малкия екран са решили, че няма да наподобява добре момиче с турско име да води предаване, чийто главен фокус е избор на нравствен лидер на православните българи.

 

Съгласно професионалните стандарти, положителният публицист може да отразява всички тематики, без да се взимат поради етносът и религията, когато се избира в коя област да се труди. На процедура това значи, че не би трябвало да има проблем Бесте Сабри да води предаване, фокусирано върху избора на нов патриарх, само че явно медията е решила, че би трябвало да отстъпи мястото си на някой с българско име и по тази причина са я пуснали предварително в отпуск.

 

Не излиза наяве и за какво bTV са избрали тъкмо Жени Марчева да я замества. Дали уволнената от Хекимян водеща на „ Тази събота и неделя “ няма да се завърне от новия сезон, започващ наесен?

 

Припомняме, че когато Бесте седна в стола на Жени Марчева като новинарка, феновете разясниха, че е сладка и приятна, само че явно неопитна и не на място в утринния блок, както и сътрудника й Митьо Маринов. Мълвата даже понесе, че Антон Хекимян е изгонил Жени в качеството му на началник на новините преди да се кандидатира за кмет на София, с цел да избегне риска  тя да го интервюира – предпочитал, в случай че ще дава изявленията да е пред по-неопитни водещи, които на всичкото от горната страна му дължат кариерата си.

 

Не е изключено шефът Ралф Бартолайт да поправи плануваната неточност на арменеца. Както е известно, той пое управлението на новините, откакто Хекимян заряза публицистиката и се трансферира в политиката.

 

Отговорът на въпроса, който доста фенове си задават: „ Дали Жени Марчева се завръща за непрекъснато в „ Тази събота и неделя? “, ще стане явен наесен. Запознати издават, че е съвсем несъмнено, че предаването ще е с нови водещи поради тотално сриналия се рейтинг, откогато бе поверено в ръцете на Сабри и Маринов. Разбира се двамата няма да бъдат уволнени, а ще продължат като кореспонденти, където е силата им.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР