Жени Живкова отдава къщата си на прочутата ул. Секвоя“ под

...
Жени Живкова отдава къщата си на прочутата ул. Секвоя“ под
Коментари Харесай

Вижте палата на внучката на Тодор Живков

Жени Живкова отдава къщата си на фамозната ул. „ Секвоя “ чартърен против 15 бона на месец Срещу 7500 евро на месец, или 15 хиляди лв., внучката на Тодор Живков – Жени, отдава чартърен една от двете си къщи на емблематичната за Българска комунистическа партия столична ул. „ Секвоя “, намираща се в влиятелния квартал „ Бояна “.

Дизайнерката от дълго време има апетитни парцели там, като един от тях дели двор с къщата на нейния към този момент болен вуйчо – Владимир Живков. Евгения е решила да не харизва палатите си, само че в това време да печели от тях, тъй като по този начин или другояче не можела да ги населява всичките по едно и също време. Така една от първокласните ѝ къщи лъсна в каталога на елитна организация за недвижими парцели, която я предлага против баснословния месечен наем от 15 бона без Данък добавена стойност, освен това с уговорка бъдещите наематели да вземат парцела най-малко за период от една година.

От фотосите се вижда, че къщата е със супермодерна архитектура, изцяло обзаведена с поръчкови мебели, а стаите ѝ са по-големи от конферентни зали. Палатът на Живкова се издига на 3 етажа, има 4 спални, 4 бани, простира се на 600 квадрата, а дворът му е малко повече от декар. На първия етаж има голяма всекидневна, изцяло оборудвана съвременна кухня, обособен кабинет, огромен килер и хигиеничен възел.

На втория етаж са четирите слънчеви спални, две от които имат лични бани. Третият етаж е трансфорат в невероятна тераса от 130 кв. м с панорамна панорама към Витоша и столицата, а в приземното равнище има частен спа център със сауна и помещение за игри. Къщата разполага и с пет паркоместа, както и с двор с размерите на футболно игрище, засят с вековни борове и дървета. Резиденцията на внучката на Тато се намира в непосредствена непосредственост до Резиденция „ Бояна “ и Националния исторически музей – атрактивен регион за всички баровци, който е строго охраняван от полиция и НСО. Очевидно обаче цената на наема идва прекомерно висока даже за тях, защото от много време обявата е все дейна. Паметливи пък напомнят, че към земята на клана Живкови на влиятелната улица „ Секвоя “ в „ Бояна “ има доста въпросителни. Към терена от към 5 декара, върху който през днешния ден къщи населяват Владко Живков и Жени Живкова, а трета се отдава чартърен от внучката на Бай Тошо, искания имаше пенсионерът Светлозар Толев. В зората на демокрацията той заведе серия от каузи против Живкови с искания за обезщетение. През 1948 година парцелът на улица „ Секвоя “, благосъстоятелност на родителите му Велика и Добрин Толеви, бил лишен в „ името на народа “, а комунистическата власт иззела и още декари селскостопанска земя в региона на „ Бояна “. Пет години по-късно, напролет на 1953 година, парцелът минал във притежание на Управление безопасност и охрана (Пето управление н и тогава почнал градежът на дома на Тодор Живков.  „ Върху моя земя и с държавни пари Тодор Живков построи две къщи на „ Секвоя “, които през днешния ден костват милиони. Водих няколко каузи против наследниците Евгения Живкова и Владимир Живков, само че не получих правораздаване. Съдът отхвърли да ми върне дори наследствена земя на „ Секвоя “, която не е застроена… “, ожали се преди няколко години Светлозар Толев.  
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР