ЖЕНЕВА (Ройтерс) – Световната здравна организация заяви в петък, че

...
ЖЕНЕВА (Ройтерс) – Световната здравна организация заяви в петък, че
Коментари Харесай

СЗО изрази загриженост относно разпространението на болестта в Газа

ЖЕНЕВА (Ройтерс) – Световната здравна организация съобщи в петък, че е доста обезпокоена от разпространяването на заболяването в Газа, защото седмиците на израелски бомбардировки доведоха до скупчване на популацията в приюти с нищожна храна и чиста вода.

„ Ние сме извънредно загрижени за разпространяването на заболявания, когато настъпи зимният сезон “, сподели Ричард Пиперкорн, представител на СЗО в окупираната палестински територия.

Той сподели, че са регистрирани повече от 70 000 случая на остри респираторни инфекции и над 44 000 случая на диария, числа, доста по-високи от предстоящото.

СЗО по-рано предизвести за „ тревожни трендове “ в разпространяването на заболяването в Газа, където бомбардировките и наземната атака нарушиха здравната система, достъпа до чиста вода и накараха хората да се тълпят в приюти.

Началото на дъждовния сезон и опцията от наводнения също усилиха опасенията, че канализационната система на гъсто популации анклав ще бъде претрупана и заболяването ще се популяризира.

Липсата на гориво към този момент наложи прекъсването на канализационните помпени станции и инсталациите за обезсоляване, увеличавайки риска от замърсяване на водата и експлоадиране на заболявания.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA) сподели в петък, че към 813 000 вътрешно разселени хора са отседнали в минимум 154 приюта, ръководени от UNRWA, организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци.

„ Пренаселеността води до разпространяване на заболявания, в това число остри респираторни болести и диария, което поражда опасения за околната среда и здравето “, предизвести OCHA.

(Доклад от Gabrielle Tétrault-Farber; Редактиране от Madeline Chambers и Hugh Lawson)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР