ЖЕНЕВА (АП) — Службата на ООН за правата на човека

...
ЖЕНЕВА (АП) — Службата на ООН за правата на човека
Коментари Харесай

В доклада на ООН се казва, че палестинците, задържани от израелските власти от 7 октомври насам, са били измъчвани, малтретирани

ЖЕНЕВА (АП) — Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида издаде отчет в сряда, в който се споделя, че палестинците, арестувани от израелските управляващи след офанзивите на 7 октомври, са били изправени пред воден ръб, отнемане от сън, електрически удари, кучета, нападани върху тях, и други форми на изтезания и малтретиране.

В отчета се споделя, че затворническата работа на Израел е държала повече от 9400 „ арестувани за сигурност “ към края на юни, а някои са били държани в загадка без достъп до юристи или ценене на законните им права.

Резюме на отчета, основано на изявленията с някогашни арестувани и други източници, осъжда „ слисващ “ брой арестувани – в това число мъже, дами, деца, публицисти и бранители на правата на индивида — и сподели, че сходни практики пораждат безпокойствие по отношение на случайното задържане.

„ Свидетелствата, събрани от моята работа и други организации, демонстрират набор от ужасяващи дейности, като воден ръб и стартиране на кучета върху арестувани, наред с други дейности, в гр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР