ЖЕНЕВА (АП) — Изправен пред потенциален съперник на Олимпийските игри,

...
ЖЕНЕВА (АП) — Изправен пред потенциален съперник на Олимпийските игри,
Коментари Харесай

МОК призовава спортовете и правителствата да избягват организиран от Русия евентуален съперник на Олимпийските игри

ЖЕНЕВА (АП) — Изправен пред евентуален противник на Олимпийските игри, проведен от Русия, МОК прикани във вторник спортните и политическите водачи да не вземат участие в Игрите на другарството, които би трябвало да започват седмици след летните игри в Париж.

Международният олимпийски комитет осъди дипломатическите ходове за разпространение на встъпителното събитие през септември като „ безсрамен опит на Руската федерация “ да намеси политиката в спортове.

„ МОК настоятелно приканва всички заинтригувани страни от олимпийското придвижване и всички държавни управления да отхвърлят всяко присъединяване и поддръжка на всяка самодейност, която има намерение изцяло да политизира интернационалния спорт “, се споделя в изказване, оповестено по време на съвещание на неговия изпълнителен съвет, управлявано от президента на МОК Томас Бах.

Руският президент Владимир Путин издаде декрет предходната година да стартира организирането на летни и зимни събития под знамето на Игрите на другарството, като заплати десетк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР