Жената, с която кандидатът за кмет на София на Демократична

...
Жената, с която кандидатът за кмет на София на Демократична
Коментари Харесай

Приятелката на Борислав Игнатов заведе иск за 1 млн. лева срещу "Пик"

Жената, с която претендентът за кмет на София на " Демократична България " Борислав Игнатов живее на фамилни начала е завела иск за 1 млн. лв. против уеб страницата " Пик ". Причина за решението ѝ са оповестените на 5 септември нейни интимни фотоси.

" Дойде и този прекрасен ден - през днешния ден в съда беше заведен желае против " Пик " на стойност 1 милион лв.! ", написа Игнатов в профила си във " Facebook ", като разгласява и фотография от молбата на приятелката си до Софийски градски съд.



Разпространените голи фотоси на Йорданка Михайлова провокираха острата реакция на публицисти, политици и медийни специалисти. Атаката против претендента за кмет беше избрана като една от най-грозните до момента.

Самият Игнатов разясни няколко дни след началото на абсурда, че фотосите са направени преди повече от 10 години от човек, който неговата другарка е обичала и му се е доверила, само че след края на връзката мъжът ги употребявал за шантаж и изнудване, а по-късно ги пуснал в интернет. По думите му, тя е подхванала всичко належащо фотосите да бъдат свалени. Незабавно подала и тъжба в Министерство на вътрешните работи, към която предава и флашка с публикуваните срещу волята ѝ фотоси. Следствието обаче не дало резултат.

Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) - България разгласи, че изрично осъжда порнографския компромат и стартира самодейност, целяща да ограничи финансирането на сходен вид " публицистика ". Тя беше кръстена #БезПорноЖурналистика.

След публичната и медийна реакция партиите всеобщо започнаха да дават поръчка, че ще изключат уеб страницата от проектите си за предизборната акция. Премиерът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов също разяснява, че партията се е отказала от медията като допустима платформа за предизборни изяви.

Повече за правосъдните каузи против " Пик " четете тук.

Какво е " порно за възмездие " и по какъв начин въпросът е организиран законодателно в развитите демократични страни четете тук.

Как реагираха публицистите на абсурда четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР