Жената, пострадала при катастрофа между кола и автобус на градския

...
Жената, пострадала при катастрофа между кола и автобус на градския
Коментари Харесай

Жената, блъсната от автобус в София, е в стабилно състояние, но с опасност за живота

Жената, потърпевша при злополука сред кола и рейс на градския превоз в столичния квартал " Дианабад " през вчерашния ден, е в устойчиво положение, само че с заплаха за живота. Това заяви травматологът от университетската болница " Света Анна " доктор Станислав Милев. Той е управлявал животоспасяващата интервенция, траяла близо шест часа, при която се е наложила ампутация на десния крайник на дамата.

" В интерес на истината, на подобен вид пациент шансът му да оцелее беше най-малък, само че с помощта на работата на нашия реанимационен екип, съответната им своевременна интервенция, даде опция за нашата реакция и пациентката е жива. Има и черепно мозъчна контузия с огромна рана на главата, с вътремозъчен хематом. Пациентката сега е в устойчиво положение, събудена, реагира на болкови и на вербални дразнения ", уточни доктор Милев.

Пътният случай стана малко след 18:00 ч. на ул. " Никола Габровски " през вчерашния ден.

Освен нея, потърпевши са още трима души, измежду които и лидерът на рейс номер 94. Той е с травма на гръдния панер.

" На лидера му прилошава, губи схващане, навлиза в насрещното платно. Имало е пресичаща жена. За жал, удря нея и се стопира в два автомобила, които са били паркирани ", сподели тази заран шеф отдел " Безопасност на придвижването ", Столичен автотранспорт " Борислав Попов.

Водачът е с дълготраен опит, без нарушавания, не е взимал спомагателни смени и не е имало превишение на скоростта.

" Голяма част от сътрудниците използват лекарства, само че те си ги пият постоянно и се следи тяхното здравословно положение ", изясни началникът.

Той добави, че всички водачи от Столичния градски превоз са задължени да минават предпътни медицински прегледи всеки месец.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР