Жената, нападната от мечка, докато бере гъби край Белица, вече

...
Жената, нападната от мечка, докато бере гъби край Белица, вече
Коментари Харесай

Каква ще бъде съдбата на мечката - нападател край Белица?

Жената, нападната от мечка, до момента в който бере гъби край Белица, към този момент е добре и няма заплаха за живота ѝ. Нито случаят, нито възбраната на кмета стопираха гъбарите и през днешния ден да излязат и да търсят прехранване в гората.

Каква ще бъде ориста на мечката - нападател? Все още министерството на земеделието не е решило дали тя би трябвало да бъде отстреляна. Хиляди хора се подписаха в електронна петиция в отбрана на животното и с искане то да бъде пощадено.

Пострадалата жена е в положително положение, а нейни съграждани през днешния ден още веднъж са излезли в гората за гъби, макар възбраната на кмета на Белица.

Притеснени и изплашени след случая са околните на дамата, нападната от мечка в гората.

Събирането на гъби, билки и диви плодове е измежду главните препитания през летните месеци за доста хора от региона на Белица. Затова и през днешния ден поданици на града още веднъж са били в гората за гъби.

През последното денонощие мечката не е засичана в региона на нападението, сподели кметът на Белица Радослав Ревански. Днес пътят за Парка за танцуващи мечки беше отворен, а туристи се разхождаха умерено.

Запазването на мира е най-хубавата реакция, в случай че в гората срещнем мечка, споделят експертите.

" Животните не атакуват без да са предизвикани. Така че човек би трябвало да резервира успокоение, да се отдръпне настрани, постепенно, без да отделя взор от животното и малко по малко да напусне неговото персонално пространство ", съобщи Калина Вълчинкова, гледач в Парка за танцуващи мечки.

Хиляди подписи събра единствено за ден онлайн петиция против настояването на кмета на Белица да се умъртви мечката, нападнала жена. Хората упорстват животното да бъде пощадено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР