Жената, която стана жертва на фалшиво обвинение, че е дрифтирала

...
Жената, която стана жертва на фалшиво обвинение, че е дрифтирала
Коментари Харесай

Виновна без вина: Жената, оправдана за дрифт в двора на КАТ, още стои без книжка

Жената, която стана жертва на подправено обвиняване, че е дрифтирала в двора на КАТ, продължава да върви по административните страдания. Съдът я оправда изцяло и излезе с решение, че закононарушение няма. Така се стигна до анулация на наказателното разпореждане.

Тя би трябвало да си получи шофьорската брошура, само че удря на камък. Марияна Мундрова от Сливен е събрала резултати от проучвания в психолаборатории и от психиатри. " Преди дни посетих и лабораторията на ДАИ в София. Минах през психотест сполучливо. В Германия съм работила като пощальон. Заради случката останах без работа. От КАТ ме върнаха още веднъж, не ми дадоха книжката. Искат ми здравно, че не съм лежала в диспансер, както и документ от психиатър. След това ми споделиха, че би трябвало да мина през ТОЛЕК-Бургас ", разкри тя. 

Председателят на Асоциацията на автошколите Красимир Георгиев разяснява иронично, че дамата евентуално би трябвало да премине през още една институция - тренажора на НАСА. " Госпожата е минала през съответните проби, покрила е нормативните условия. Получила е уверение, че е психически годна и следва да ѝ бъде върната книжката ", безапелационен е той.

Историята на Марияна стартира когато е спряна от патрулка на КАТ покрай пазара в Сливен. " Казаха да карам след тях, пуснаха сирена. Усъмниха се, че съм с алкохол или опиати. Тестът за спирни напитки излезе отрицателен. За другия нямах слюнка в продължение на 20 минути и повече. Исках да ми дадат вода или дъвка. Седем души ме гледаха, желаех да ми вземат кръв. Обясних, че от време на време пия вечер хапче, тъй като имам биполярно разстройство. Отворихме нов тест, направихме го. Излезе негативен. Колата е на газ и бензин, с цел да трансферира, би трябвало повече ускоряване. Превъртяха се предните гуми, само че за дрифт не може и дума да става. Защо незабавно не ми написаха акт? Казаха, че са превъртели гумите и ще ме глобят до 200 лв. ", спомня си дамата. 

В последна сметка книжката ѝ била отнета за несъответстващо държание и въртене на гуми в двора на КАТ. " Получих наказателно разпореждане, че ми вземат книжката за година, а глобата беше 3000 лв.. Обжалвах, а Административният съд постанови, че няма нарушаване ", описа той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР