Жената до Божков Елена Динева няма да се появи утре

...
Жената до Божков Елена Динева няма да се появи утре
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Жената на Божков не отиде да го види в ареста с охрана?

Жената до Божков Елена Динева няма да се появи на следващия ден в съда, когато се чака да се реши ориста му – дали да остане в килия, или да бъде освободен, научи Lupa.bg от чудесно осведомени източници. Тя не е била измежду първите гости на олигарха в ареста. При него постоянно са идвали само неговите юристи, като при всяко виждане с тях килията му е била обискирана.



Елена Динева е с защита по гледище на Васил Божков. Тя е упрекната дружно с него за присъединяване в проведена незаконна група за рекет, подкупи, пране на пари и данъчни закононарушения.  Георги Попов и двама от някогашните ръководителите на Комисията по хазарта - Огнемир Митев и Александър Георгиев също са подсъдими по делото.

През 2020 година  жената на Божков престоя 8 месеца в ареста, тъй като отхвърли да заплати гаранция от 1 млн. лена. След като я освободиха, анулираха възбраната й да напуща страната. Оттогава до момента тя умерено пътува в чужбина по бизнес и персонални каузи.

От 30 август с разпореждане на прокурор е обезпечена персонална отбрана на Васил Божков и неговото семейство. Охрана не е с него в килията, а го съпровожда по време на неговите излизания отвън нея.

Семейството на Божков от дълго време има частни гардове, които не престават да пазят. Държавната защита е поискана от олигарха преди време, когато е бил подготвен да свидетелства по дело против давани подкупи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР