Жена, загубила баща си след инсулт, се оплака от некоректно

...
Жена, загубила баща си след инсулт, се оплака от некоректно
Коментари Харесай

Отново казус с хоспис "Милосърдие": Взели пари за пациент, за който не са се грижили


Жена, изгубила татко си след инсулт, се оплака от неточно отношение от управлението на пловдивския приют " Милосърдие ". Това е следващ сигнал против здравния център. Този път става въпрос за взети пари, без документ и без осъществена услуга.

През март 2018 година мъжът получил инсулт и след дълъг престой в болница се наложило да го реалокират в приют, с цел да е под непрекъснато наблюдаване и грижи.

Снимка: Редакторски екип


„ По някакъв метод стигнахме до приют " Милосърдие ". Разгледахме го, не мога да кажа, че ми хареса, единственото хубаво беше, че беше покрай болничното заведение, безусловно прилежащата врата. Беше със остаряло обзавеждане, нищо изключително. Нямаше други хора, когато пристигнахме. Не видяхме пациенти или обслужващ личен състав, единствено шефката. Обяснихме ѝ обстановката, а тя ни отговори, че би трябвало да оставим капаро. Като човек, който живее в естествена страна, попитах за документ, който да удостоверява, че сме платили, а тя отговори " няма проблем, аз нали ви познавам “, описа пред bTV дъщерята на мъжа, която от 18 години живее в Америка и желае да остане анонимна.

Заплащането в приюта е направено на 6 март 2018 година, околните на мъжа са в очакване за неговото пренасяне, само че от болничното заведение им се обаждат, с цел да им кажат, че рано сутринта той е умрял.

Дъщеря му се обадила в приюта, с цел да заяви тъжната новина.

„ Следващите 2-3 дни въобще не ни беше до финансови въпроси. След към седмица се обадихме да питаме по кое време можем да минем да си вземем капарото “, споделя тя. Служителката обаче реагира жестоко и изяснява, че капарото не се връща. След питане за контакт със притежателя – отговор няма.

Управителят на приют " Милосърдие " Теодора Пидромова разяснява в питане по телефона, че не знае защо става въпрос и декларира, че няма да води такива диалози през слушалка.

Снимка: Редакторски екип


" След като не е почнало осъществяването на контракта, всичко, което е обещано по него, е недължимо обещано. Не е вложил старания или средства за пребиваването на този човек, а е получил пари. Трябва да ги върне ", разяснява проблема юрист Людмил Рангелов.

" Ако сумата не бъде върната непринудено, то тя може да бъде сполучливо възобновена след правосъден развой ", безапелационен е той.

Междувременно Комисията за отбрана на потребителите се самосезира и опита да влезе на инспекция в приюта. След като се показват, от приюта споделят, че управлението е в болнични, а дежурен доктор няма.

" По закон са длъжни да оказват подпомагане на държавните органи ", споделя Йордан Цаков, основен контрольор в КЗП Пловдив.

Снимка: Редакторски екип


" За страдание няма и телефон за връзка с никое лице, тъй че ние да желаяме подпомагане. Трябва да има някой дежурен, само че за жалост няма подобен номер. Разчитаме на благоволението на санитарката. В момента не можем да си свършим работата, отхвърлен ни е достъп както до приюта, по този начин и до документите ", изяснява Величка Георгиева – основен контрольор в КЗП Пловдив.

" Това е спогодба във щета на потребителя, която опонира на условието за почтеност и води до доста неравновесие сред правата на доставчика и правата на потребителя ", показва още той.

Ако се открият нарушавания, клаузите ще отпаднат от договорите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР